Eskimoteren & freestylen

De winter kun je actief en nuttig besteden met kajakken in een lekker verwarmd zwembad. Met een zwembadtraining of -cursus ben je goed voorbereid voor het nieuwe kajakseizoen en zul je nog meer plezier op het water beleven.

Eskimorol training in het zwembad

In het zwembad geeft Europagaai twee soorten cursussen. De eskimoteercursus en de freestyle cursus. Het eskimoteren dankt zijn naam aan de uitvinders ervan: de Eskimo’s. De Eskimo’s (tegenwoordig Inuit) jaagden vanuit de kajak op zeedieren. Bij deze jacht kwam het wel eens voor dat de kajak omsloeg. De overlevingskans in het ijskoude ijswater was nihil.

Om de kajak weer rechtop te draaien ontwikkelden de Inuits de eskimorol: een heupbeweging gecombineerd met een peddelslag. De eskimorol was toen dus van levensbelang. Bij ons kun je de techniek van het eskimoteren in een warm zwembad oefenen. Maar ook als je de techniek niet beheerst kun je op onze wildwatercursussen komen peddelen.

Zwembadtraining freestylen

Freestyle kajakken werd voorheen ook wel rodeo kajakken genoemd. De daarbij behorende korte freestyle bootjes zijn bol en zeer wendbaar. Bij een freestyle cursus leer je de basistechnieken van verschillende freestyle moves. Tijdens de moves raak je vaak ondersteboven in de kajak. Daarom is het van belang dat je eerst goed hebt leren eskimoteren.

Een warme zwembadtraining is ideaal om de techniek voor een bow-stall of double pump te oefenen. Een loop vanuit een bow-stall is zelfs op vlak water mogelijk. Ook de techniek voor een cartwheel, helix en donkey-flip komen aan bod. Heb je de technieken een beetje onder de knie? Dan gaat het echte werk beginnen! Je verruilt het zwembad voor een wals of golf in een rivier. Maar ook in de branding op zee kun je prima freestylen.

Onze zwembadlocaties in de winter zijn:

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden