Slovenië Bohinjska

Wildwaterkajakken in Slovenië wordt steeds populairder. Dit is ook niet zo gek. Slovenië is een prachtig land met een ruige ongerepte natuur. De rivier de Bohinjska is onder kajakkers relatief onbekend. Je zult hier dan ook weinig andere kajakkers tegenkomen en in ongedwongen sfeer van je voorjaarsvakantie kunnen genieten.

Onze locatie in Slovenië bij de Bohinjska

We verblijven nabij het gezellige dorpje Bohinjska. Dit plaatsje draagt dezelfde naam als de rivier die door de vallei stroomt. Vanuit het meer Bohinj (Bohinjsko jezero) stroomt de rivier door de prachtige Ukanc Gorge met in het voorjaar over het algemeen voldoende water om te peddelen. Het Bohinj meer is het grootste natuurlijke meer in Slovenië en is net als de rivier schitterend van kleur. Het water dat het grote meer voedt, komt van de rivier de Savica (“kleine sava”. Sava betekend rivier in het Sloveens). In dit riviertje vind je de 60 meter hoge Savica Falls. Deze waterval is zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de overweldigende natuur vind je in dit gebied gezellige plaatsjes en leuke restaurantjes waar je kunt genieten van traditionele Sloveense gerechten.

Wildwaterkajakken in Slovenië en het karakter van de Bohinjska

De rivier de Bohinjska is net als menig rivier in Slovenië glashelder. Tijdens de voorjaarsvakantie is de rivier vaak rijkelijk gevuld met water en perfect om op te kajakken. Vanaf het meer van Bohinj vaar je naar de rivier en daarmee de eerste stroomversnelling. Het is een unieke ervaring wanneer je vanaf het brede meer de steeds smaller wordende rivier invaart. De rivier heeft een technisch karakter. Dit betekent veel oefenplekken en mooie keerwaters. Meestal is het uitsluitend in het voorjaar mogelijk om op de Bohinjska te varen. In de zomer staat er te weinig water in de rivierbedding.
Bekijk hieronder de cursusdata voor wildwaterkajakken in Slovenië op de Bohinjska. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden