Oostenrijk Isel

Wildwaterkajakken in Oostenrijk op rivier de Isle.

Wildwaterkajakken in Oostenrijk nabij de plaats Lienz is alleen geschikt voor kajakkers met een gevorderd niveau zie hier. Je vindt hier mooi volumewater en technische rivieren. Lienz ligt aan de voet van de Dolomieten. Dit is een prachtig gebied voor diegenen die van buitensport houden.

Onze locatie in Ainet Oostenrijk

Onze locatie ligt rustig gelegen in Ainet, een dorpje aan de rivier de Isle. Het dorpje ligt slechts een paar kilometer van het gezellige stadje Lienz. Daar vind je terrasjes, winkeltjes en culturele bezienswaardigheden. Alles is hier precies zoals je dat van een Alpenland verwacht. Zo word je omringd door hoge bergen en dennenbossen. Er staan bij veel huizen fel rode geraniums voor de ramen wat het Alpenplaatje helemaal af maakt.

Wildwaterkajakken in Oostenrijk en het karakter van de rivieren

De rivier de Isle is een volumerivier. Je vindt hier hoge golven en stevige walsen. De rivier is breed en je kunt zelf kiezen of je over de walsen heen wilt boofen of deze liever ontwijkt. In het gebied zijn naast de Isle veel zijrivieren te vinden. Deze zijn een stuk smaller en technischer. Hier kom je met name veel keien, watervalletjes en smalle kloven tegen. Bij de juiste waterstand zie hier is het gebied ook geschikt om te freestylekajakken. Zo vind je er een aantal mooie surfgolven en is er een goede freestyle wals.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor wildwaterkajakken in Oostenrijk nabij Lienz. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden