Duitsland Erft

Wildwaterkajakken op de Erft

De Erft stroomt door het Duitse plaatsje Neuss. Dit schilderachtige riviertje met leuke wildwaterpassages ligt relatief dichtbij huis. Een ideale locatie voor een sportief weekendje weg of een dagje op het wilde water. Wildwaterkajakken in Duitsland op de rivier de Erft is perfect voor de beginnende kajakker.

Onze locatie in Duitsland bij de Erft

De kajakcursus start vlakbij Neuss. Dit gezellige plaatsje ligt in het Duitse Ruhrgebied aan de rivier de Rijn. Hoewel het misschien erg industrieel klinkt, kronkelt de rivier de Erft door een verbazingwekkend mooi stukje natuur. Bij velen is dit nog onontdekt en erg leuk voor een weekendje weg.

Wildwaterkajakken in Duitsland en het karakter van de Erft

Via een smalle goot peddel je onder een bruggetje naar een meertje achter een krachtcentrale. Vanwege de krachtcentrale is het water hier relatief warm en daardoor in het voor- en najaar de ideale locatie om te kajakken. Het eerste stuk van het traject varen we vooral op vlakke stukken langzaam stromend water. Halverwege het traject begint de actie en volgen de stroomversnellingen elkaar in rap tempo op. Onderweg zijn er leuke oefenplekjes en komen we langs een bekende speelplek ‘De Wiesenwehr’. De kans is groot dat we hier freestylekajakkers tegenkomen die de mooiste trucjes laten zien. Zelf kunnen we hier ook even spelevaren. De Erft komt uit in de rivier de Rijn. Dit is ons eindpunt. Het is erg indrukwekkend wanneer je vanaf het kleine riviertje de grote rivier de Rijn in vaart en grote boten ziet passeren.

Bekijk hieronder de cursusdata voor wildwaterkjakken in Duitsland op de Erft. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
NiveauAankomstdagOmschrijvingPrijsStatus
12303-04-20221 dag | Noordrijn-Westfalen€ 130,00 € 117,00 p.p. Bekijk
12325-09-20221 dag | Noordrijn-Westfalen€ 130,00 € 117,00 p.p. Bekijk

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden