Veiligheid en EHBO cursus

Veiligheid en EHBO river rescue cursussen en trainigen

Europagaai veiligheid en EHBO cursus

Om bij het wildwatervaren risico’s zoveel mogelijk te beperken is kennis, inzicht en ervaring belangrijk. Ook een goede eigenaardigheid speelt daarbij een grote rol. Europagaai al heeft vele jaren ervaring met kajakopleidingen op het wilde water en is een toonaangevend wildwaterexpert. Wildwaterkajakkers kunnen zich verdiepen in de aspecten over veiligheid en EHBO. Je kunt bij Europagaai een cursus hiervoor volgen. Op zo’n training leer je naast de technieken van reddingsacties ook de vaardigheden met betrekking tot de EHBO. Maar misschien wel het allerbelangrijkste aspect blijft “het voorkomen van narigheid”. Tijdens een cursus zul je de kracht van het water ervaren. Je merkt dan ook hoe geringe de tijd is en de middelen zijn om te handelen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Zeker als het om wild water gaat!

Individuele deelname aan een veiligheid en EHBO cursus

Lukt het niet om zelf een groepje samen te stellen? Ook voor individuele inschrijving zijn er vaak mogelijkheden. Op een vastgestelde data kun je dan meedoen met een veiligheid en EHBO cursus. Je vindt de mogelijkheden onder aan deze pagina.

Doelgroep

Voor deelname aan een veiligheid en EHBO cursus moet je zelfstandig en gecontroleerd minimaal op wildwaterklasse III kunnen varen. Ook moet je over een eigen kajak en uitrusting beschikken die hiervoor geschikt is. Voorafgaand aan de cursus moet je inhoudelijk kennis hebben van het EHBO boekje van de Oranje Kruis vereniging en een reader over touwen en knopen welke je na inschrijving van ons ontvangt.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is zes personen. De maximale groepsgrootte is twaalf personen. Is de groep groter dan zou je twee weekenden kunnen organiseren.

Datum

Omdat er bij een veiligheid en EHBO cursus van Europagaai een officiële Oranje Kruis instructeur aanwezig moet zijn, wordt naast de vaststaande data onder op deze pagina een datum in overleg met de instructeurs gekozen.

Locatie

Als locatie hebben we een wildwatergebied nodig met passages wildwaterklasse III en juiste waterstand. Daar kunnen dan kajakongevallen worden nagebootst. Zoals onder andere gepinde kajaks, klem zittende kajakkers en gevaarlijke situaties met verwondingen.

Prijzen van veiligheid en EHBO cursussen

Deelname aan een veiligheid en EHBO cursus kost bij:
 • zes t/m negen deelnemers € 370,- p.p.
 • tien personen is 2% korting over het totale bedrag.
 • elf personen is 4% korting over het totale bedrag.
 • twaalf personen is 6% korting over het totale bedrag.

Inclusief / exclusief

Inclusief
 • Begeleiding en instructie door Europagaai wildwater instructeurs.
 • Begeleiding en instructie door een Oranje Kruis instructeurs.
 • Alle benodigde oefen materialen voor EHBO reanimatie en veiligheids-/reddingoefeningen.
 • Reiskosten instructeurs.

Wat moet je zelf regelen?

 • Een kajak met uitrusting geschikt voor afvaart van wildwater t/m klasse IV.
 • Reis-/annuleringsverzekering met dekking voor wildwaterkajakken t/m klasse IV.
 • Je eigen reis en het verblijf.

Inschrijven

Informatie en inschrijven voor groepen kan via dit contactformulier.
Voor individuele inschrijvingen klik je op de data onder op deze pagina.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden