Franse Cevennen Auvergne

Kajakken in Zuid-Frankrijk kan op de Tarn en de Allier. De rivieren liggen in de Cevennen en de Auvergne. De gebieden staan bekend om hun ruige en diep ingeslepen kloven en authentieke pittoreske dorpjes. De natuur is er adembenemend mooi.

Onze locatie in Zuid-Frankrijk

De Tarn in de Cevennen
De Tarn ligt in het Zuidwesten van Frankrijk in de regio Midi-Pyrénées. Langs de rivier de Tarn liggen vele kleine plaatsjes. Millau en St Etienne behoren tot de grootste en Les Vigne, La Rozier, La Malene en Peyre zijn wat kleiner. In de zomer is George du Tarn overvol met toeristen, maar in het voorjaar ademt alles rust en kun je volop genieten van een echte Franse sfeer en schitterende natuur.

De Allier in de Auvergne
De Allier is een prachtige streek met veel riviertjes, heuvels en een uniek landschap. In deze regio zijn vele kastelen, kerken en pittoreske dorpjes te vinden. Je kunt in dit gebied naast kajakken ook heerlijke wandelen, fietsen en paardrijden. Daarnaast is het mogelijk om de echte Franse sfeer te proeven en kennis te maken met de heerlijke wijn en mosterd uit de streek.

Kajakken in Zuid-Frankrijk en het karakter van de Tarn en Allier

De Tarn
De Tarn stroomt door één van de mooiste kloven van Europa. In de zomer is dit dan ook een druk bezocht toeristisch gebied, maar in het voorjaar is het er rustiger en staat er ook meer water in de rivier. Hierdoor wordt de Tarn een stukje pittiger en interessant om te leren wildwaterkajakken. Een gunstige bijkomstigheid is dat de temperatuur van het rivier water relatief warmer is dan bijvoorbeeld van de Alpenrivieren.

De Allier
De Allier is een erg leuke rivier om op te wildwaterkajakken. Rustige stukken worden afgewisseld met mooie stroomversnellingen. Naast de stroomversnellingen die door de natuur gevormd zijn, zitten in deze rivier een aantal dammetjes met daarin de zo genoemde glijgoten (glijbanen) speciaal voor de kajakkers aangelegd. Spectaculair om vanaf te gaan en erg mooi om te fotograferen!

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Zuid-Frankrijk op de Tarn en Allier. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden