Italië Sesia

Kajakken op de Sesia en Sermenza

Kajakken op de Sesia en Sermenza is alleen geschikt voor de gevorderde kajakker. Dit is omdat de rivieren vrij pittig zijn. De rivieren liggen in het bergdal Valsesia in Italië. Hier vind je steile kloven, hoge watervallen en uitdagende kajakrivieren. De Monte Rosa berggroep vormt met glinsterende gletsjers het decor van deze wildwaterkajakvakantie.

Onze locatie in Italië

In het noorden van Italië, op de grens met Zwitserland, vinden we de Walliser Alpen. Een schitternde bergketen waar ook de bekendste skigebieden van beide landen te vinden zijn. Daar, op de Monte Rosa berggroep (4.633 m) -vlakbij de Matterhorn- ontspringt de Sesia. Een klaterende, kraakheldere bergrivier waar je als echte wildwaterliefhebber idolaat van wordt. Behalve kajakken kun je in dit gebied prachtig bergwandelen. Ook mountainbiken is hier prima mogelijk. Tijdens een Europagaai wildwatervakantie verblijven we in het kleine dorpje Campertogno of in Scoppelo. Beide dorpjes hebben leuke smalle straatjes en oude huizen. Het is hier er erg gezellig. Na een dag op het wilde water kunnen we genieten op één van de vele terrasjes van een drankje of van het echte Italiaanse ijs! Wij vonden deze leuke webcamsite waar je via lokale beelden alvast een impressie kunt opdoen.

Kajakken op de Sesia en Sermenza en het karakter van de rivieren

De Sesia en Sermenza zijn technische rivieren. Er zit veel druk achter het water. Daarom is deze locatie uitsluitend geschikt voor de gevorderde wildwaterjakakker zie hier de niveaus. De verblokte stroomversnellingen volgen elkaar voortdurend op. Hierdoor wordt je reactievermogen en stuurmanskunst flink op de proef gesteld. Het rivierwater heeft een aangename temperatuur en de omgeving is prachtig. De rivieren in Valsesia worden door menigeen bestempeld als de mooiste in Europa. Een wildwaterkajakvakantie in dit gebied is dan ook een aanrader.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken op de Sesia en Sermenza in Italië. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden