Nepal-expeditie

Kajakken en raften in Nepal

Kajakken en raften in Nepal is een unieke ervaring. Peddelen op het gletsjerwater van de Himalaya en slapen op witte zandstranden onder een schitterende sterrenhemel in een geheel andere cultuur.

Onze locaties in Nepal

Nepal is een land in Azië en bevindt zich tussen India en China (Tibet). Het land strekt van de hoge Himalayatoppen tot laagvlakten als Chitwan National Park. In Nepal vind je acht van de tien hoogste bergen ter wereld, waarvan de Mount Everest er een is. Door de grote hoogteverschillen heeft het land een uiteenlopend klimaat. Van subtropisch in het laagland tot een koud bergklimaat in de bergen. In de periode dat wij in Nepal zijn is de temperatuur gemiddeld 26 graden.

Naar Nepal reizen gaat op eigen gelegenheid. Je vliegt van Amsterdam naar Kathmandu. Als je na aankomst in Kathmandu wordt opgehaald nemen we je mee door de bruisende wijken van Kathmandu. Hier kun je verschillende tempels bezoeken. Je waant je direct in een heel andere wereld. Vervolgens begint het kanoavontuur door met een bus over de Nepalese ‘snelwegen’ naar de eerste rivier te rijden. Dat is al een ervaring op zich!

Kajakken en raften in Nepal en het karakter van de rivieren

In Nepal reizen we naar de mooiste rivieren. Verblokte passages en immense golven worden afgewisseld met rustige stukken waar je van de natuur om je heen geniet. Zo bouwt het niveau zich op. Als (ver)gevorderde kajakker kom je hier zeker aan je trekken: wanneer je kajak over de golven danst en je de kracht van de rivier voelt als je in een van de vele surfgolven speelt. Heb je wat minder of helemaal geen kajakervaring dan kun je de spectaculaire passages trotseren in een raft met gids. Zo is dit niet alleen een reis voor (ver)gevorderden, maar voor iedere wildwaterliefhebber. Ook de gevorderde kajakkers die het even niet zien zitten kunnen altijd een stuk in het raft meevaren.

Lees hier de impressie van een eerdere Europagaai expeditiereis naar Nepal. Of kijk voor meer algemene informatie op deze website.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken en raften in Nepal. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden