Nederland Hardenberg

Kajakken in Nederland. Dat kan op de wildwaterbaan in Hardenberg.

Kajakken in Nederland, het kan echt! In Hardenberg ligt een mooie wildwaterbaan. Het is de perfecte locatie om kennis te maken met wildwaterkajakken. Het water stroomt er liefelijk naar beneden. Dit geeft je alle tijd om je op je peddelslagen te concentreren en het plezier van het kajakken te ervaren.

Onze locatie in Hardenberg Nederland

De wildwaterbaan in Hardenberg bestaat sinds 2014. Via een aftakking in de rivier de Vecht stroomt het water de baan in. Dat Hardenberg voor wildwaterkajakken in Nederland uniek is spreekt voor zich. De wildwaterbaan loopt door een stukje oer Hollands natuurgebied, maar ligt toch dicht bij Hardenberg, Dedemsvaart en Ommen. Door de ligging van Hardenberg in Oost-Nederland, kan deze locatie ook uitstekend gecombineerd worden met een van onze ander locaties in Duitsland. Denk hierbij aan de Erft of Hohenlimburg.

Kajakken in Nederland en het karakter van de wildwaterbaan Hardenberg

Via een klein sluisje wordt het water op de wildwaterbaan gereguleerd. Het baantje is vrij smal maar heeft een paar verrassend leuke keerwaters. Ook is er een surfgolfje en een plakkerig walsje om in te spelen. Door de beperkte ruimte op de baan is er een restrictie aan het aantal deelnemers en moet het baantje van tevoren worden gereserveerd. Beginnende kajakkers starten vaak met oefenen op de uitstroom onderaan de baan. Vervolgens kunnen zij de aangeleerde techniek op de wildwaterbaan zelf in de praktijk brengen.

Waterstand in de Vecht

Soms is de wildwaterbaan door te lage waterstand in de Vecht gesloten. Dikwijls kunnen wij regelen dat voor onze cursussen de baan open wordt gezet. Is de waterstand echter extreem te laag dan is ook deze optie niet mogelijk. Wordt de cursus geannuleerd dan zal het volledig betaalde bedrag terug worden gestort.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Nederland op de wildwaterbaan in Hardenberg. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden