Spanje Pyreneeën

Kajakken in Spanje op één van de mooiste rivieren van de Spaanse Pyreneeën. De Rio Noguera Pallaresa in Pallars Sobira/Catalunya biedt veel mogelijkheden. Op deze rivier vinden we hoge golven en pittige passages. De rivier is een echte volume rivier en heeft alle facetten voor een unieke wildwaterkajakvakantie. De gevorderde wildwaterkajakker zal zich hier goed vermaken!

Onze locatie in de Spaanse Pyreneeën

De Spaanse Pyreneeën bestaan uit een dunbevolkt berggebied met hoge bergtoppen en ruige rivieren. Deze hebben vaak diepe kloven in het landschap uitgeslepen. Het is een heel ander stukje Spanje dan de Costa’s. Ter plaatse spreekt men liever van Catalunya. Het gebied Pallars Sobira ligt vlakbij het grootste natuurgebied van de Spaanse Pyreneeën, het Parc Nacional d’Aigues Tortes. Het is een prachtig gebied. Naast wildwaterkajakken zijn er nog veel meer activiteiten te doen. Zo kun je er klimmen, canyoningen, raften, mountainbiken, paardrijden, quad rijden en off the road rijden. In de gezellige stadjes Sort en Llavorsi vind je vele terrasjes. Hier kunnen we na het varen genieten van echt Spaanse tapas.

Kajakken in Spanje en het karakter van de rivier

De kajakcursus vindt plaats op de Rio Noguera Pallaresa, een rivier die even mooi is als haar naam. We varen trajecten van wildwaterklassen 2, 3 en 4. Op het water is er veel afwisseling. Zo zijn er veel golven, walsen, scherpe keerwaters en stroomt het water flink door. Daarnaast is de rivier redelijk verblokt. Hierdoor wordt ook je techniek flink op de proef gesteld. Op de rustige stukken kunnen we volop genieten van de schitterende natuur. Zo is één van de highlights de Collegats kloof. Wanneer je door deze kloof vaart lijkt het even alsof je droomt. De rivier kronkelt ingesloten tussen immens hoge, steile wanden naar beneden.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in de Spanje. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

NiveauAankomstdagOmschrijvingPrijsStatus
3411-06-20236 dagen incl. rustdag | Noguera Pallaresa € 494,00 p.p. Bekijk
3418-06-20236 dagen incl. rustdag | Noguera Pallaresa € 494,00 p.p. Bekijk

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden