Oostenrijk surprise special

Tijdens deze unieke Oostenrijk surprise special reizen we naar rivieren die op dat moment de beste waterstand hebben. Kajakken in Oostenrijk kan op ontzettend veel prachtige locaties. Doordat we voor aanvang van de kajakcursus de waterstanden en het weer in de gaten houden, kunnen we een locatie kiezen die het best bij het niveau van de groep past. 

Kajakken in Oostenrijk en het karakter van de rivieren

We hebben in Oostenrijk een breed scala aan wildwaterrivieren die ideaal zijn om op te wildwaterkajakken. De rivieren in Oostenrijk staan wereldwijd bekend als uitdagend en met veel variatie, zowel volume rivieren als smalle berg “Creeks”. In overleg met de klanten worden de trajecten uitgezocht op niveau en waterstand.

In Oostenrijk heb je een aantal rivieren met een brede bedding, veel waterdruk zoals de Inn, de Isel en de Ötz. Voor meer technisch varen zijn er rivieren zoals de Lieser, de Enns en de Lammer weer beter geschikt.

Kajakken in het voorjaar

Dat de Europese rivieren over het algemeen in het voorjaar een hoge waterstand hebben is bij veel kajakkers bekend. Zo kun je in het voorjaar soms rivieren bevaren die de rest van het jaar te weinig water hebben of zelfs droog staan. Dit komt door de verse sneeuw, die in de winter gevallen is. In de zomer zijn de waterstanden in de Europese rivieren over het algemeen redelijk stabiel. Kajakkers die de beste keuze willen maken en ongebonden zijn zullen vaak met name in het voor- en najaar pas op het laatste moment besluiten waar ze naar toe willen gaan. Met deze gedachte heeft Europagaai als pionier van het wildwaterkajakken de zogenoemde wild water Oostenrijk surprise special bedacht.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Europa tijdens onze Alpen surprise special. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden