Oostenrijk Gail

Kajakken in Oostenrijk op de rivier de Gail is alleen geschikt voor de gevorderde wildwaterkajakker. Oostenrijk is een echt Alpenland met hoge bergen en een adembenemend mooie natuur. Het is een prachtig en veelzijdig land voor de echte outdoor liefhebber.  

Onze locatie in Oostenrijk bij de Gail

De Gail begint op ongeveer 35 km van het gezellige Oostenrijkse plaatsje Lienz en stroomt door het Lesachtal. Het leukste deel van de rivier eindigt bij de plaats Kötschach-Mauthen. In deze plaats ligt ook de camping waar we meestal verblijven. De Gail stroomt grotendeels door een prachtige boskloof en wordt omgeven door bergen van ca. 2700 meter hoog. Het Lesachtal is een bestemming voor de echte natuurliefhebber. Naast kajakken kun je hier heerlijk wandelen, klimmen en mountainbiken. Het Lesachtal heeft een prachtige flora en fauna en is met name in de meivakantie de ideale bestemming voor de rustzoeker.

Kajakken in Oostenrijk en het karakter van de rivier de Gail

De Gail ligt in Karinthië, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Hier hebben we al in het vroege voorjaar een goede kajaklocatie. Door de zuidelijke ligging is het dan vaak al heerlijk zonnig en warm. Ook stroomt er dan al flink wat water door de rivierbedding. De rivier kronkelt door een zeer mooie en vrijwel ongerepte boskloof en ligt relatief ver van de bewoonde wereld. De vele kleine zijrivieren die in het voorjaar links en rechts de Gail instromen, vullen de rivierbedding. Het wordt een indrukwekkende rivier met een minstens zo indrukwekkend bergendecor. Een wildwaterkajakvakantie bij de Gail is voor een gevorderde kajakker een aanrader!

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Oostenrijk op de rivier de Gail. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden