Nieuw-Zeeland

Kajakken in Nieuw-Zeeland is een unieke beleving. Tussen de prachtige flora en fauna kajak je op de mooiste wildwaterrivieren van het Noordereiland. Naast het wildwaterkajakken heeft het land nog veel meer te bieden. Zo vind je er woeste bergen, kristalheldere meren, vulkanen, gletsjers en witte stranden.

Onze locatie in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland ligt ten opzichte van Nederland aan de andere kant van de wereld.  Het land bestaat uit drie hoofdeilanden, namelijk het Noordereiland (waar ook onze locatie is), het Zuidereiland en Stewart. De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland zijn de Maori’s. Zij gaven het land de naam Aotearoa. Dit betekent ‘het land van de lange witte wolk’. Het land heeft bijna vier miljoen inwoners. Daarvan wonen ongeveer drie miljoen op het Noordereiland. Wellington is de hoofdstad, maar Auckland is de meest gunstig gelegen grote stad ten opzichte van het gebied van onze kajakreis.

Kajakken in Nieuw-Zeeland en het karakter van de rivieren

De rivieren op het Noordereiland worden voornamelijk gevoed door meren en zijn daardoor relatief warm. We zullen verschillende rivieren varen met ieder een eigen karakter. Eén van de mooiste rivieren is de Kaituna. Deze rivier stroomt nabij het plaatjes Okere Falls en heeft een behoorlijk verval. Naast een aantal mooie en uitdagende passages zit er ook een waterval in van ongeveer zeven meter hoog. De rivier heeft de uitstraling van een tropische wildwaterbaan. De rivier zit ingesloten tussen het groen en grote varens hangen over de rivier heen. Dit is een unieke beleving.

  • Geïnteresseerd in kajakken in Nieuw-Zeeland? Op deze website vind je een algemene landinformatie.
  • Staan er geen cursussen in ons programma? Informeer naar andere lokale mogelijkheden via dit contactformulier.
Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Nieuw-Zeeland. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden