Italië Isarco

Kajakken in Italië

Kajakken in Italië is leuk en zeer uitdagend. Voor kajakkers met kajakervaring is het gebied rond Bolzano/Bozen een echt wildwaterparadijs. De rivier de Isarco is machtig en heeft veel volume terwijl de zijrivieren juist veel van je techniek vergen.

Onze locatie in Italië bij de Isarco

Italië is met een zonnig klimaat, pizzeria’s en ijssalons een echt vakantieland. In de rivieren in dit gebied staat tot diep in de zomer ruim voldoende water in de bedding en kan er uitstekend gekajakt worden. De natuur in de vallei van Zuid-Tirol in Noord-Italië is overweldigend. Het is niet voor niets dat je hier enorm veel bergwandelaars actief bezig ziet. De rivieren zijn nog nauwelijks ontdekt door wildwaterkajakkers en dus hebben we alle ruimte op het water! In de plaatsjes heerst een gezellige drukte met een Italiaanse sfeer. Je hoeft dus niet bang te zijn dat na het kajakken de verveling toe zal slaan. De idyllische ligging, het fraaie landschap, gezellige terrasjes en leuke winkelstraatjes maken dit tot een ideale vakantiebestemming.

Kajakken in Italië en het karakter van de rivieren

De Isarco is een pittige rivier in een relatief nieuwe kajakgebied. Je zult op de rivier weinig andere kajakkers tegenkomen. Dit maakt dat je 100% geconcentreerd een passage af kunt varen. In dit gebied vinden we rivieren met flink wat volume. Daarnaast zijn er enkele prachtige verblokte zijrivieren. Boofen op een roltrap met een aaneenschakeling van walsen, stevig peddelen op zwaarder volumewater en snel reageren op de technisch verblokte stukken. Noord-Italië heeft alle facetten voor een uitdagende wildwaterkajakvakantie en is geschikt voor gevorderde  en kajakkers met een redelijke ervaring.

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Italië. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden