Frankrijk Huningue

Kajakweekend Huningue

Kajakken in Huningue is met name geschikt voor kajakkers met enige kajakervaring. De wildwaterbaan is pittig en uitdagend. Het is een ideale locatie om nieuwe kajaktechnieken te leren en tal van uitdagende oefeningen te doen.

Onze locatie bij Huningue

Huningue ligt in Frankrijk, nabij de grens van Zwitserland en Duitsland. Het is een klein stadje en met name bekend vanwege de spectaculaire wildwaterbaan. Het Zwarte Woud in Duitsland en het prachtige Zwitserland liggen slechts op een steenworp afstand. Huningue ligt aan de rivier de Rijn. De wildwaterbaan krijgt vanuit deze rivier zijn water. De Rijn ontspringt in Zwitserland en heeft relatief een korte afstand afgelegd wanneer het in Huningue aankomt. Het water is dan nog heerlijk fris en helder.

Kajakken in Huningue en het karakter van de wildwaterbaan

De wildwaterbaan is ongeveer 350 meter lang. Bovenaan de wildwaterbaan is een meertje. Ideaal om rustig in te varen. In de invaart van de baan zit een mooie golf. Hier kun je goed op surfen. Deze golf wordt regelmatig door freestylekajakkers bezocht. Hoewel de baan vrij recht is, zijn er veel scherpe en leuke bochtstromingen te vinden. De stroomversnellingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit maakt de wildwaterbaan in Huningue uitermate geschikt voor kajakkers met enige ervaring en gevorderde kajakkers. Het niveau van de wildwaterbaan is te vergelijken met de wildwaterbanen in Sault Brenaz en St. Pierre de Boeuf.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Huningue. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden