Frankrijk Rhône-Alpes

Kajakken in Frankrijk nabij Lyon.

Kajakken in Frankrijk kan op een wildwaterrivier maar ook op een veelzijdige wildwaterbaan die speciaal voor kajakkers is aangelegd. We reizen af richting Lyon, waar twee spectaculaire wildwaterbanen liggen. De wildwaterbaan Isle de la Serre in het plaatsje Sault Brenaz en de wildwaterbaan in Saint-Pierre-de-Boeuf.  

Onze locatie in Frankrijk

Sault Brenaz
Sault Brenaz is een lief klein dorpje aan de rivier de Rhône. Het is er rustig en idyllisch. Op slechts tien minuten rijden ligt de grotere plaats Lagnieu. Hier vind je een barretje, restaurantjes en een grote supermarkt. Ook Lyon is niet ver weg. Op nog geen uur rijden ben je in deze bruisende stad. In de nabije omgeving van Sault Brenaz kun je heerlijk wandelen. Vanaf de bergen rondom Sault Brenaz heb je een prachtig uitzicht. Op nog geen uur rijden ben je in de bruisende stad Lyon.

Saint-Pierre-de-Boeuf
De wildwaterbaan van Saint-Pierre-de-Boeuf ligt in de regio Loire. Ook dit is nog geen uur rijden vanaf Lyon. Naast de sportieve activiteiten staat Saint-Pierre-de-Boeuf en de regio Loire bekend om zijn uitstekende kwaliteit van wijn. En je zou misschien niet verwachten dat de regio naast veel culturele en sportieve mogelijkheden ook een schitterende natuur heeft. Met een stokbroodje, brie en een flesje wijn in het zonnetje aan de waterkant van de Rhône; een beter Frans vakantiegevoel is er niet!

Kajakken in Frankrijk en het karakter van de wildwaterbanen

Kajakken op een wildwaterbaan is erg leerzaam. Zo kun je de baan afvaren en wanneer je onderaan de baan bent uitstappen en weer naar het beginpunt lopen. Daar stap je weer in. Zo kun je de passages op de wildwaterbaan keer op keer varen. Of dit niet gaat vervelen? Zeker niet! Het geeft juist de mogelijkheid om een passage telkens net even anders te varen. Je zult ook zien dat je steeds meer controle krijgt en het stromende water steeds beter leert kennen. De wildwaterbaantjes zijn uitgezonderd de winterperiode geschikt voor alle niveaus. Wie enige ervaring heeft hoeft wat minder vaak te zwemmen. Dan is deze cursus juist ook in de winter erg leuk.

Sault Brenaz – Isle de la Serre
De wildwaterbaan van Sault Brenaz is zo opgebouwd dat het veel weg heeft van een natuurlijk stromende rivier. Je vind hier geen plastic blokken in het water maar echte stenen die een natuurlijke stroming vormen. Leuke passages worden afgewisseld met rustige stukken wildwater. Het hoogtepunt van de baan is de ‘hoge shute’. Dit is een twee meter hoge “waterglijbaan” waar we in onze kajak vanaf peddelen.

Saint-Pierre-de-Boeuf
De wildwaterbaan in Saint-Pierre-de-Boeuf wordt gevoed met het water uit de Rhône. Ook deze baan heeft veel weg van een echte rivier. Het baantje is ongeveer 350 meter lang heeft vele keerwaters en flink wat verval. Een pluspunt aan deze baan is dat je via een meertje terug kunt varen en door middel van een transportband terug naar het begin van de baan wordt vervoerd. Zo kun je zonder uit te stappen keer op keer de baan af kajakken.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Frankrijk op de wildwaterbaan van Sault Brenaz en Saint-Pierre-de-Boeuf. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden