Europa surprise special

Tijdens deze unieke Alpen surprise special reizen we naar rivieren die op dat moment de beste waterstand hebben. Kajakken in Europa kan op ontzettend veel prachtige locaties. Doordat we voor aanvang van de kajakcursus de waterstanden en het weer in de gaten houden, kunnen we een locatie kiezen die het best bij het niveau van de groep past. 

Onze locatie in Europa

We hebben in Europa een breed scala aan wildwaterrivieren die ideaal zijn om op te wildwaterkajakken. De rivieren in Europa staan wereldwijd bekend als technisch, smal en met niet te veel waterdruk. Met name de rivieren die ontspringen in de Alpen en Pyreneeën zijn uitermate geschikt. Denk hierbij aan: de Italiaanse, Oostenrijkse, Zwitserse, Franse en Julische Alpen als ook aan de Franse en Spaanse Pyreneeën. Daarnaast zijn in de Balkanlanden Bosnië en Kroatië tal van mooie wildwaterrivieren te vinden.

Kajakken in Europa en het karakter van de rivieren

Dat de Europese rivieren over het algemeen in het voorjaar een hoge waterstand hebben is bij veel kajakkers bekend. Zo kun je in het voorjaar soms rivieren bevaren die de rest van het jaar te weinig water hebben of zelfs droog staan. Aan de andere kant kan de waterstand juist in het najaar juist weer erg laag zijn waardoor sommige rivieren daardoor dan goed bevaarbaar zijn. In de zomer zijn de waterstanden in de Europese rivieren over het algemeen redelijk stabiel. Kajakkers die de beste keuze willen maken en ongebonden zijn zullen vaak met name in het voor- en najaar pas op het laatste moment besluiten waar ze naar toe willen gaan. Met deze gedachte heeft Europagaai als pionier van het wildwaterkajakken de zogenoemde wild water Alpen surprise special bedacht.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in Europa tijdens onze Alpen surprise special. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

Deze locatie heeft momenteel geen kajakreizen. Bekijk alle kajakreizen

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden