Franse Alpen

Kajakken in de Franse Alpen

Kajakken en de Franse Alpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vele rivieren in het gebied zijn zeer divers en op elk niveau valt er meer dan genoeg te ontdekken.

Onze locatie in de Franse Alpen

Vlakbij de stad Briançon ontspringt de rivier de Durance. Een bekende rivier en geliefd bij menig wildwaterkajakker. De Durance is 320 kilometer lang en mondt uit in de Rhône. Tussen Briançon en de plaats Embrun is de Durance op zijn best voor wildwaterkajakkers. Menig kajakker heeft op deze rivier zijn eerste peddelslagen gemaakt. Kajakkers keren regelmatig terug naar dit gebied voor de Durance en alle smalle zijrivieren die het gebied rijk is.

We verblijven vlak bij het plaatsje Guillestre. Een klein historisch Frans stadje met kleine straatjes, leuke barretjes en knusse restaurantjes. In de zomer zijn hier vele soorten actieve vakanties te beleven en wordt er veel georganiseerd, zoals evenementen, concerten en markten. Ook rondom Guillestre is er ontzettend veel te doen. Zo zijn er adembenemend mooie wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Je kunt in het gebied windsurfen, canyoningen, paraglyden en er valt op cultureel gebied van alles te ontdekken. Guillestre heeft zoveel te bieden dat een actieve vakantieganger zich hier dan ook niet snel zal vervelen.

Kajakken in het gebied van de Durance en het karakter van de rivieren

De Durance heeft vele mooie wildwater passages. De passages zijn over het algemeen niet moeilijk, maar door de vele golven en walsjes toch uitdagend en vooral spectaculair. Eén van de spectaculairste en tevens één van de beroemdste wildwaterpassages van Europa kom je tegen op de Durance. In het Frans noemen ze deze passage de Rabioux. In het Nederlands zeggen wij ‘Het Gat van de Durance’. Het Gat is een grote golf die over de hele breedte van de rivier ligt. Je kunt er niet langs varen en moet er dus recht door heen. Het leuke aan deze passage is dat het op de kant vaak vol staat met toeschouwers die de rafters en kajakkers toejuichen; vrij uniek omdat je op de rivier tussen de bergen vaart en ondanks de toename van actieve vakanties over het algemeen nauwelijks mensen tegenkomt.

Naast de rivier de Durance zijn er in het gebied ook veel zijrivieren. Deze rivieren hebben een totaal ander karakter dan de Durance (een echte volumerivier). De zijrivieren zijn smal en vergen meer van je techniek. Een paradijs voor de gevorderde kajakker!

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor actieve kajakvakanties in de Franse Alpen. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.

NiveauAankomstdagOmschrijvingPrijsStatus
123405-06-20225 dagen | Durance, Guil etc.€ 494,00 € 444,60 p.p. Bekijk
123412-08-20225 dagen | Durance, Guil etc.€ 494,00 € 444,60 p.p. Bekijk

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden