Luxemburg Eifel

Wie dicht bij huis een weekend of een paar uurtjes wil kajakken, moet zeker naar de Eifel. Het gebied is zeer bosrijk en er zijn tal van mooie wildwaterriviertjes te vinden. De sfeer is er gezellig en je bent echt in de pure natuur. De Eifel heeft alle facetten voor een sportief weekend weg.

Onze locatie in de Eifel

De Eifel ligt op de grens tussen Luxemburg en Duitsland. Het is een prachtig vakantiegebied op slechts een paar uur reizen vanuit Nederland. De Eifel is een bosrijk heuvelgebied en er zijn veel gezellige historische stadjes. In de Eifel gelden strenge regels met betrekking tot het kajakken op de rivieren. Om het ecosysteem te beschermen is een kanotocht alleen toegestaan als er voldoende water in de rivier staat. Over het algemeen is dit alleen in het voor- en najaar en in de winter. Omdat we van de waterstand afhankelijk zijn beslissen we op het laatste moment de exacte locatie van de cursus. Mocht er om te kunnen kajakken in de Eifel onvoldoende water staan, dan is het mogelijk dat we uitwijken naar een andere locatie. Denk hierbij aan de Erft in Duitsland of het wildwaterbaantje in Hohenlimburg.

Kajakken in de Eifel en het karakter van de rivieren

De rivieren in de Eifel zijn ideaal om kennis te maken met het wildwaterkajakken. Er zijn geen hoge bergen waardoor het water relatief rustig stroomt. De bredere rivieren zijn ideaal voor kajakkers die voor het eerst met ons mee gaan. De smallere beken zijn wat technischer en vergen wat meer van je techniek. Ideaal voor kajakkers met enige kajakervaring. In de herfst kleuren de bladeren fel geel en oranje en in het voorjaar fris groen. Hierdoor krijgt het gebied een sprookjesachtig karakter. Al met al is de Eifel de ideale locatie voor een sportief weekend op het wilde water.
Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in de Eifel van Duitsland en Luxemburg. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
NiveauAankomstdagOmschrijvingPrijsStatus
12309-04-20221 dag | waterstand afhankelijk€ 130,00 € 117,00 p.p. Bekijk
12309-04-20222 dagen | waterstand afhankelijk€ 250,00 € 225,00 p.p. Bekijk

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden