België Ardennen

De Ardennen zijn erg populair onder Nederlandse en Belgische kajakkers. De Ardennen hebben tal van leuke riviertjes. De omgeving is prachtige en ook nog eens relatief dichtbij huis. Het is de ideale bestemming voor een korte outdoor vakantie en een sportief weekendje weg.

Onze locatie in de Ardennen

In België gelden strenge regels met betrekking tot het kajakken op de rivieren. Om het ecosysteem te beschermen is het alleen toegestaan om met voldoende water de rivier op te gaan. Over het algemeen is dit alleen in het voor- en najaar en in de winter. Omdat we van de waterstand afhankelijk zijn beslissen we op het laatste moment de exacte locatie van de cursus. Mocht er om te kunnen kajakken in de Ardennen onvoldoende water staan, dan is het mogelijk dat we uitwijken naar een andere locatie. Denk hierbij aan de Erft in Duitsland of het wildwaterbaantje in Hohenlimburg.

Kajakken in de Ardennen en het karakter van de rivieren

Kajakken in de Ardennen is leuk voor elk niveau kajakker. Fraaie riviertjes stromen door een schitterend dal en smalle wilde beken kronkelen tussen de dicht beboste hellingen. De rivieren in de Ardennen hebben een uniek karakter. De rivieren zijn een stuk smaller dan die in de Alpen en de Pyreneeën. Ook is er minder hoogteverschil waardoor het water net even wat rustiger stroomt. De rivieren in de Ardennen hebben leuke passages, goede oefenplekken en uitdagende keerwaters. In de herfst kleuren de bomen fel geel en oranje en in het voorjaar fris groen. Hierdoor krijgt het gebied een sprookjesachtig karakter. Al met al zijn de Ardennen ideaal voor een dag of weekendje wildwaterkajakken.

 

Bekijk hieronder de cursusdata voor kajakken in de Ardennen. Wij stellen het zeer op prijs wanneer je tijdig inschrijft. Zo ben je verzekerd van een plek en kunnen wij tijdig aangeven of een cursus doorgaat of niet.
NiveauAankomstdagOmschrijvingPrijsStatus
12331-10-20211 dag | waterstand afhankelijk€ 124,00 p.p. Bekijk
12326-03-20221 dag | waterstand afhankelijk€ 130,00 € 117,00 p.p. Bekijk
12326-03-20222 dagen | waterstand afhankelijk€ 250,00 € 225,00 p.p. Bekijk

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden