16-daagse expeditiereis Nepal

Deze vakantie in Nepal gaan we naar de:

Lower Bhote Kosi, Balephi Khola, Sun Kosi en Tamur Rivieren

Met een intercontinentale vlucht start je jou vakantie in Nepal. In Kathmandu nemen we je mee door de bruisende wijken waar je verschillende tempels zult bezoeken en je je gelijk in een andere wereld waant. Vervolgens begint het kanoavontuur door met een bus over de Nepalese ‘snelwegen’ naar de eerste rivier te rijden. Dat is al een ervaring op zich! In twee weken worden de mooiste rivieren van Nepal aangedaan. Die onder andere ontspringen in de Kanchenjunga, de derde hoogste berg van de wereld. Ook varen we op twee riviertje die samen de grote Sun Kosi vormen. Hiermee ben je goed voorbereid op de Tamur.

Als klapper op de vuurpijl, ruim 25 km. WW III-IV passages

Bij de Tamur aangekomen zal bij de instap van deze klassieker de eerste passages gelijk goed de toon zetten. Het middenstuk wordt vlakker en geeft je tijd om goed van de natuur te genieten. Vervolgens bouwt de rivier weer op in niveau en de laatste dag vaar je, als klapper op de vuurpijl, ruim 25 km. WW III-IV passages. Als (ver)gevorderde kajakker kom je hier zeker aan je trekken, wanneer je bootje op de golven danst en je de kracht van de rivier voelt als je in een van de vele surfgolven speelt.

Voor deze vakantie in Nepal hoef je geen ervaen kajakker te zijn

Heb je wat minder kajakervaring of helemaal geen kajakervaring, dan kun je de spectaculaire passages trotseren in een raft met gids. Zo is dit niet alleen een reis voor (ver)gevorderden, maar kan iedere wildwaterliefhebber mee. Gelijk een mooi voordeel voor de kajakkers: zie je het even niet zitten, dan is er altijd de optie een stuk in het raft mee te varen.

Boek zelf een vliegticket voor je vakantie in Nepal

Tenzij je toch al op vakantie naar Nepal wil gaan, is het verstandig om met het boeken van een vliegticket te wachten totdat het zeker is dat er voldoende aanmeldingen zijn. Op onze website wordt dit aangegeven zodra in de kalender de expeditie oranje van kleur wordt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van een vliegticket.

Afwijkende voorwaarden

Bij expedities hanteren wij deze afwijkende regels m.b.t. kortingen en vroegboekkorting. Ook ontvang je een gesplitste factuur. Namelijk één van Europagaai en één van de Nepalese organisatie die het logistieke gedeelte van deze expeditie verzorgd. Hierbij kunnen het betalingstermijn en voorwaarden van de Nepalese organisatie afwijkend zijn ten opzichte van die van Europagaai.

Nepal wildwater peddel trip november 2020

Dag 1. Na aankomst op het vliegveld in Kathmandu, word je opgehaald door een van onze expeditieleiders. Als je naar het hotel bent gebracht kun je daar uitrusten en bijkomen van de vlucht. Vervolgens hebben we een welkomstetentje en een praatje over de gehele reis.

Exclusief: Ontbijt, lunch en avondeten.

Dag 2. Ga op ontdekkingstocht door de Kathmandu vallei en verwonder je over de Nepalese cultuur. Een bezoekjes aan de Bodhanath tempel, Pashupatinath, Patan Durbar Square en het Patan museum is zeker de moeite waard. Na de ontdekkingstocht in Kathmandu is er tussen 16:00 en 18:00 uur een meeting in het hotel. Daarna is er nog gelegenheid om je laatste persoonlijke spulletjes aan te schaffen in het leuke wijkje Thamel.

Verblijf in het hotel. Exclusief: Lunch en avondeten.

Dag 3. Na het ontbijt vertrekken we naar de bus die op vijf tot 10 minuten loopafstand staat. De reis naar de beneden Bhote Kosi rivier duurt ongeveer drie uur. Als het helder weer is heb je wel mooi zicht op de mount Everest. De Bhote Kosi rivier verandert later van naam in de Sun Kosi. Eerst gaan we invaren op de mooie stukken wildwater 2-3. Je kunt dan alvast wennen aan de kracht van het water in de Himilaya’s. Ook verzorgen we onderweg een lunch. Als we aan het eind van de dag van het water gaan bouwen we een kampement aan de waterkant langs de rivier.

Dag 4. Vandaag varen we de Balephi Khola. Één van de kleinere zijrivieren van de Sun Kosi. Het heldere riviertje is een waar boulderparadijs. Kajakken vergt dan ook enig stuurwerk en er zijn veel mooie boofplekjes. Voor vele Nepalgangers die je voorgingen is dit riviertje dan ook favoriet! We varen het riviertje tot zijn samenkomst in de Sun Kosi. Hier zijn mooie zandstrandjes waar we aan de kant van de rivier kunnen we kamperen.

Dag 5. Na het ontbijt rijden we ongeveer 6 uur naar Baseri. Hier is ons beginpunt op de rivier de Sun Kosi. Ook zetten we het kamp op voor die nacht en bereiden we ons voor op de zesdaagse expeditie op de prachtige Sun Kosi rivier.

Dag 6-11. De meerdaagse kajaktocht op de Sun Kosi word ook wel omschreven als een van de mooiste wildwatertochten in de wereld. Passages met flink veel volume, een prachtige omgeving, relatief warmwater en prachtige stranden om op te kamperen. De rivier loopt van het noordelijke deel van Nepal helemaal naar het oosten van Nepal, naar de Terai, het vlakke land van Nepal. De grote rivieren van de Himalaya komen uit in de Sun Kosi, hierdoor is deze rivier een van de krachtigste rivieren in de Himalaya. We reizen door de prachtige jungle, rijstvelden en kleine dorpjes. Ook is de kans groot dat we apen, herten en vele soorten vogels tegen zullen komen.

In 6 dagen varen we van Baseri net boven Likhu Khola tot aan Chatra. Dit is z’n 155 km. Hier zien we mooie wildwater 2-4+ stukken. Onderweg kunnen we op prachtige strandjes langs de rivier kamperen. Ook kun je in de ochtend genieten van de zonsopkomst of de dag beginnen met een rek- of yogasessie.

Dag 11. Na het ontbijt varen we in ongeveer een uur naar het uitstappunt in Chatra. Hier staat de traditionele Nepalese lunch dhal bhat op ons te wachten. Vanaf hier pakken we de bus. Daarmee rijden we in ongeveer 2 uur naar het instappunt van de Tamur. In Mulghat laden we alle spullen uit en maken we ons klaar om de rivier op te gaan. Vervolgens varen een aantal kilometer. We komen dan bij een fijn zandstrandje. ‘s Avonds gaan we daar relaxen en kamperen. Ook kun je hier genieten van de prachtige omgeving. De Tamur stroomt vanaf Mt. Kanchenjunga, dit is de derde hoogste berg van de wereld.

Dag 12. Vandaag staat een mooie lange vaardag op de planning met meer dan 25 passages in de klasse wildwater 2-4. Je hebt hier ook de optie om de passages te raften. We kamperen bij de samenkomst van de rivier de Sun Kosi en de Tamur.

Dag 13. We varen de Sun Kosi af richting uitstappunt. Onderweg zullen we ook even stoppen voor een bezoekje aan de Bharah tempel. Het uitstappunt is in Chatra. Daar wordt eerst de bus in- en opgeladen. Daarna is het tijd om te genieten van een wel verdiende lunch. Vervolgens installeren we ons in de nachtbus en maken het ons gemakkelijk. De nachtbus brengt ons in ongeveer 15 uur naar Kathmandu. We zullen daar de volgende ochtend rond 9 uur arriveren.

NB: Er is een optie om een vlucht van 30 minuten te nemen om terug te gaan naar Kathmandu. Je vertrek dan vanuit Biratnagar. Wat ongeveer een uur van Chatra verwijderd ligt. De extra kosten voor deze optie zijn $185-$200.

Dag 14. Na aankomst in Kathmandu wordt je naar het hotel gebracht. Hier kun je de rest van de dag relaxen of je kunt gaan shoppen in Kathmandu. Ook is het genieten onder een warme douche en ben je klaar voor het laatste feestdiner.

Overnachting in het hotel. Exclusief: Lunch en avondeten

Dag 15. Transfer naar het vliegveld en vlucht naar huis Exclusief: Ontbijt en lunch

Deze vakantie in Nepal is

Inclusief:

 • Al het vervoer in Nepal
 • Permits
 • Eten (op de rivier)
 • Gidsen
 • Kampeerspullen
 • Slaapzak
 • Matje van foam
 • Droogtas
 • Tent
 • Kajak/Raft (een eigen kajak meenemen is ook mogelijk)
 • Kookspullen
 • Drie overnachtingen met ontbijt in het hotel in Kathmandu (tweepersoonskamer)
 • Dag sightseeing

Exclusief:

 • Vlucht (AMS-KTM, KTM-AMS)
 • Kajakkleding, peddel (mocht je deze spullen nodig hebben, laat het ons weten)
 • Eventuele extra kosten van vervoer kajak per vliegtuig
 • Inentingen – Europagaai raad aan om een huisarts te raadplegen. Het enige risico gebied voor malaria tijdens deze vakantie is Chatra aan het eind van de sun kosi. We verblijven hier minder dan 24 uur.
 • Eten op dag 1, 2, 13, 14 en 15
 • Extra snacks en maaltijden in Kathmandu
 • Extra drinken, o.a. alcohol op de rivier
 • Gebruikelijke fooi voor gidsen
 • Visum – Voor Nepal is een visum verplicht. Dit visum is bij aankomst te verkrijgen voor 40 dollar (contant, gelijk aan ongeveer 30 euro) voor 30 dagen. Ook hebt je voor het visum twee kleurenpasfoto’s nodig. Kijk voor meer informatie op www.welcomenepal.com.

Overige:

 • Met uitzondering van de Tamur is mobiel bereik redelijk goed. Je kunt reken op ca. 8 dagen géén mobiel bereik.

Informatie brochure

Download hier de 2020 brochure met daarin de uitgebreide informatie over deze kajakexpeditie in Nepal.
NiveauVertrekdatumPrijsStatus
1234520-11-2020€ 2000.00 p.p.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden