2-daagse kajakcursus in de Eifel

Wildwaterkajakken in Duitsland en Luxemburg

Kajakweekend in de Eifel
Aantal dagen:
2
Aankomsttijd: 10:00 uur
Locatie: Afhankelijk van de waterstand. De exacte locatie ontvang je ongeveer een week van tevoren.

Het verblijf

Tijdens dit kajakweekend in de Eifel gaan we bij voldoende inschrijvingen en animo op zoek naar een passend groepsverblijf. Je ontvangt hierover een tot twee weken van tevoren een bericht zodat je weet waar we naar toe gaan. Het verblijf is voor eigenrekening. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een hotel of andere accommodatie zoeken. Er zijn verschillende campings in de buurt. Let op! Wacht met reserveren van een accommodatie tot de exacte locatie in de Eifel definitief is. Wil je meer weten over de Eifel en de rivier waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

Dag 1 | aankomst & kajakdag: Op de cursusdag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. De dag van aankomst is in dit geval ook de vaardag. We beginnen met het voorstellen en uitreiken van het eventueel gehuurde kajakmateriaal. Daarna worden de groepjes ingedeeld. Er volgt een korte instructie op de kant. Daarna gaan we het water op. We varen een stuk van z’n 5 tot 7 km. Onderweg zullen we veel oefenen en spelevaren. Ook houden we een korte pauze en lunchen we aan de kant van de rivier. Rond 17:00 uur zijn we bij het eindpunt. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen kunnen we ervoor kiezen om uit eten te gaan. Dit is een leuke manier om samen de dag af te sluiten..

Dag 2 | kajakdag: Wanneer we gezamenlijk verblijven, kunnen we gezamenlijk ontbijten. Na het ontbijt maken we ons klaar om naar het instappunt van die dag te rijden. We zullen rond 10:00 uur het water opgaan. We varen wederom een stuk van z’n 5 tot 7 km. Onderweg lunchen we op een mooie plek. Rond 16:00 uur zijn we bij het eindpunt. Na het omkleden en inladen van het kajakmateriaal nemen we afscheid van elkaar. Daarna vertrekt iedereen op eigen gelegenheid.

Wat kun je verwachten tijdens dit kajakweekend in de Eifel?

Niveau 1: Voor de beginnende kajakker is de Eifel een spannend kajakgebied. Mede omdat de watertemperatuur laag is en er in het voorjaar zelfs nog wat sneeuw kan liggen. Daarom is deze cursus alleen geschikt voor de dappere beginner die tegen het frisse water is opgewassen en tegen een stootje kan.

Niveau 2: Voor kajakkers die enige ervaring met wildwaterkajakken is de Eifel in het voorjaar een mooi gebied om te kajakken. Aangezien je hier goed kunt oefenen zijn er volop mogelijkheden om je kajaktechniek te verbeteren. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die de rivieren in het Eifelgebied bieden. Tijdens deze kajakcursus in de Eifel zullen we de technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken.

Niveau 3: Ook gevorderde wildwaterkajakkers kunnen in het voorjaar prima in de Eifel peddelen. Bij hogere waterstanden zullen zij daar zelfs erg in hun nopjes zijn. Op de verblokte beken komen je kajaktechnieken flink van pas. Tijdens deze kajakcursus in de Eifel zullen we de technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden