2-daagse kajakcursus in de Ardennen

Wildwaterkajakken in België en Luxemburg

Kajakweekend in de Ardennen
Aantal dagen:
2
Aankomst tijd: 10:00 uur
Locatie adres: Gegevens over de exacte locatie ontvang je ongeveer een week van tevoren.

Het verblijf

Aangezien we tijdens dit kajakweekend in de Ardennen van de waterstand afhankelijk zijn beslissen we op het laatste moment de exacte locatie. Het is dan ook verstandig om je verblijf pas te regelen wanneer de exacte locatie bekend is. Het verblijf is voor eigen kosten. Bij voldoende animo doen wij een voorstel voor een gezamenlijk verblijf. Denk hierbij aan een appartement of een herberg waar we met zijn alle kunnen verblijven. Je wordt hierover ongeveer een week voor aanvang van de cursus geïnformeerd.

Het programma

Dag 1 | aankomst & kajakdag: Op de cursusdag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. De dag van aankomst is in dit geval ook de vaardag. Na het voorstellen en uitreiken van het eventueel gehuurde kajakmateriaal worden de groepjes ingedeeld. Na een korte instructie op de kant gaan we het water op. We varen een stuk van z’n 5 tot 7 km en zullen onderweg veel oefenen en spelevaren. Ook houden we een korte lunchpauze aan de kant van de rivier. Rond ongeveer 17:00 uur zijn we bij het eindpunt. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen kunnen we ervoor kiezen om uit eten te gaan en zo de dag samen af te sluiten.

Dag 2 | kajakdag: Wanneer we ergens gezamenlijk verblijven, kunnen we ook gezamenlijk ontbijten. Na het ontbijt maken we ons klaar om naar het instappunt van die dag te rijden. We zullen rond 10:00 uur het water opgaan. We varen wederom een stuk van z’n 5 tot 7 km. Onderweg lunchen we op een mooie plek. Rond 16:00 uur zijn we bij het eindpunt. Na het omkleden en inladen van het kajakmateriaal nemen we afscheid van elkaar. Daarna vertrekt iedereen op eigen gelegenheid.

Wat kun je verwachten tijdens dit kajakweekend in de Ardennen?

Niveau 1: We starten met de basistechnieken van het kajakken. Je leert in een ontspannen sfeer hoe je de kajak moet sturen en hoe je kunt stoppen. Rustig aan raak je steeds meer vertrouwd met je kajak en het stromende water.

Niveau 2: We starten de dag met rustig invaren. Wanneer we zijn warm gevaren zullen we de technieken waarmee je al bekend bent, combineren met nieuwe technieken.

Niveau 3: Voor de gevorderde kajakker die spektakel zoekt is de Ardennen alleen interessant als er veel water in de rivieren staat. Kijk op deze website voor informatie over de waterstand. Bij weinig water zal de instructeur het zo uitdagend mogelijk maken.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
12316-04-2022€ 227.00 € 204.30 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden