7-daagse kajakvakantie Soča & Bohinjska

Wildwaterkajakken in de Julische Alpen van Slovenië

Kajakvakantie op de Soča & Bohinjska in Slovenië
Kajakdagen:
7
Rustdag: 1
Locatie: Bovec & Bohinjska – Slovenië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en de helder blauwgroene rivier de Sava Bohinjska onder het machtige gebergte van de Triglav. We zijn hier niet ver van het meer van Bohinj. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze kajakvakantie op de Soča en Bohinjska is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. De kajakvakantie op de Soča en Bohinjska kan beginnen!

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. Ondertussen vertelt de instructeur welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Als we onderweg een mooie plekje tegenkomen kunnen we daar gaan lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Nadat er omgekleed is kunnen we een drankje nemen op het terras of de omgeving gaan verkennen. Ook kun je er voor kiezen om heerlijk op de camping te gaan luieren. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de maaltijd van die avond voor. Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van een kampvuur.

Dag 4 | rustdag: Op de rustdag kajakken we een dagje niet. We gebruiken deze dag als transferdag. We rijden van de Soča naar Bohinjska. Je kunt daarna lekker op de camping luieren of op verkenning gaan.

Dag 5 t/m 7 | kajakdagen: Net als kajakdagen 1 t/m 3 zullen we rond 9:00 uur ontbijten en rond 11:00 uur het water opgaan. Op de laatste vaardag zullen we proberen iets eerder van het water af te komen. We stellen voor om die avond met zijn alle uit eten te gaan. Slovenië kent een aantal heerlijke traditionele gerechten! Na het avondeten kunnen diegenen die dat willen nog een drankje drinken in een van de gezellige barretjes.

Wat kun je verwachten tijdens de kajakvakantie Soča & Bohinjska in Slovenië

Niveau 1: We starten op de Soča. Hier kunnen we invaren en aan de kajak wennen. Het water stroomt eerst nog rustig en de rivier is breed. Gedurende de kajakweek wordt de rivier regelmatig wat smaller en wilder. Ook komen we meer en meer rotsen tegen. Je leert hoe je de kajak kunt besturen en hoe je moet stoppen. Na de eerste dag kajakken kun je al behendig langs de stenen in de rivier sturen. Als we halverwege de week verhuizen gaan we naar de Bohinjska. Een rivier die even mooi en helder is als de Soča. Hier gaan we verder met het uitbouwen en leren van de kajaktechniek.

Niveau 2 & 3: Voor kajakkers die al enige kajakervaring hebben is de Soča een uitdagende rivier. We komen mooie passages tegen en smalle kloofjes. Er zijn vele keerwaters waar we uitstekend op nieuwe kajaktechnieken kunnen oefenen. Halverwege de week gaan we naar de Bohinjska. Omdat we al goed zijn ingevaren kunnen we gelijk starten op de wat wildere trajecten. Het zeer fraaie en iets rustiger stukje vanaf het meer van Bohinj willen we ook beslist niet missen.

Niveau 4: Tijdens deze kajakvakantie op de Soča en Bohinjska kunnen we serieus oefenen op techniek, wild water lezen en veiligheid. Op de Soča zijn trajecten als 1001 keerwaters en de abseilstrecke erg in trek. Een verblokt traject op de  Bohinjska doet daar niet voor onder en is misschien nog wel iets uitdagender! Misschien moeten we daarvoor eventueel afsplitsen van de reguliere groep. Let op! DDit kan alleen wanneer daarvoor voldoende vervoer van de deelnemers beschikbaar is. Het is verstandig om een paar weken van tevoren bij ons te informeren wat de groepssamenstelling is en wat de mogelijkheden zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
123423-04-2022€ 536.00 € 482.40 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden