5-daagse kajakvakantie in Spanje

Wildwaterkajakken in Catalonië op de Noguera Pallaresa

Kajakvakantie in Spanje
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Llavorsi – Spanje
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakvakantie in Spanje verblijven we op een gezellige kleine familiecamping tussen de bergen. Dit is in het plaatsje Llavorsi. De rivier de Noguera Pallaresa stroomt voor de camping. Ook is er is een fijn buitenzwembad en een klein restaurantje. Met als aanrader de overheerlijke Paella. Wil je op de camping overnachten? Neem dan zelf een tentje of een ander kampeermiddel mee. Je kunt ook een tent bij ons huren. Maar neem dan wel een matje/luchtbed en een slaapzak mee. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen echter wel een tarp of kleine groepstent mee. Daardoor kunnen we toch gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kokkerellen en eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht op de aangegeven locatie. Hier beginnen we met het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. Ook kunnen we dan eventueel gezamenlijk gaan koken.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen: We bepalen gezamenlijk hoe laat we ontbijten. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Wanneer al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:30 uur zullen we het water op gaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen dan samen een drankje drinken op het terras. Je kunt echter ook de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakvakantie in Spanje?

Niveau 3: Voor de gevorderde kajakker is dit een kajakvakantie waarin je veel kunt leren. We kunnen serieus oefenen op techniek, veiligheid en het lezen van het stromende water. Ook is er ruim voldoende tijd om uitbundig te spelevaren. Het zonnige klimaat en de gezellige Spaanse sfeer dragen bij aan een op en top vakantiegevoel.

Niveau 4: Op het water is er veel afwisseling: flinke golven, scherpe keerwaters en een stevige stroomsnelheid. Dit maakt deze kajakvakantie in Spanje uitermate geschikt voor de gevorderde kajakker. De Spaanse Pyreneeën vormen de ideale locatie om te spelenvaren. Maar daarnaast ook om serieus bezig te zijn met het wildwaterkajakken. Technieken als boofen, surfen en het lezen van het wilde water zullen zeker tijdens deze cursus aan bod komen.

Niveau F: Wanneer je een Freestyle kajak hebt dan kun je deze meebrengen. In Sort wordt regelmatig het EK en WK freestylekajakken gehouden. Er zijn dan ook meerdere uitstekende freestylespots te vinden.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie.
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
3415-05-2022€ 507.00 € 456.30 p.p.
3422-05-2022€ 507.00 € 456.30 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden