5-daagse kajakvakantie in Italië

In Zuid-Tirol nabij Bruneck op de rivier de Isarco

Kajakvakantie in Italië op de Isarco
Kajakdagen: 5

Rustdag: Geen
Locatie: Bruneck – Italië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakvakantie in Italië verblijven we nabij Bruneck. Dit is een gezellig stadje in de Noord-Italiaanse provincie Bozen-Zuid-Tirol. Als jezelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengt of bij ons huurt kun je op deze camping overnachten. Ook heb je dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Vervolgens heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen of lekker te relaxen.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen : We bepalen in overleg hoe laat we ontbijten. Terwijl jezelf tijdens het ontbijt een lunchpakket klaarmaakt vertelt de instructeur welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. We gaan meestal rond 10:30 uur het water op. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen een drankje nemen op het terras, je kunt de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakvakantie in Italië?

Niveau 2: Je moet rekening houden met een zeer pittige cursus. We staren op een rivier met flink wat volumewater. De mogelijkheid om in te varen op een stuk rustig stromend water is er niet. Je moet dan ook niet angstig aangelegd zijn en stevige peddelslagen kunnen maken. Ook is het mogelijk dat je sommige passages in de rivier niet kunt varen en je de kajak via de kant moet omdragen. Wil je een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van een keuze.

Niveau 3: Voor wildwaterkajakkers op niveau 3 is de Isarco een waar wildwaterparadijs. We zullen starten op de rivier de Isarco waar we ons zelf warm kunnen varen. Al snel kunnen we naar rivieren die wat smaller en verblokt zijn. We oefenen serieus op techniek, veiligheid en het lezen van het stromende water.

Niveau 4: Tijdens deze kajakvakantie in Italië zullen we serieus oefenen op techniek, water lezen en veiligheid. Ook het boofen over walsen en watervallen zal centraal staan. Je kunt dus op het juiste niveau varen. Maar daarbij zijn we wel afhankelijk van de gemiddelde vaardigheid van de groep. Het is verstandig om een paar weken van tevoren bij ons te informeren wat de groepssamenstelling is. Je hoort dan wat de mogelijkheden zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden