2-daagse kajakcursus in Sault Brenaz

Wildwaterkajakken op een wildwaterbaan bij Lyon in Frankrijk

Kajakcursus in Sault Brenaz
Kajakdagen:
2
Rustdag: Geen
Aankomst tijd: 16:00 uur
Locatie: Sault Brenaz – Frankrijk

Het verblijf

Tijdens de kajakcursus in Sault Brenaz verblijven we op de camping die rechtstreeks aan de wildwaterbaan ligt. Vanuit je tent kun je het water horen stromen. Na het varen hoef je niet op en neer te rijden maar kun je gelijk onder de warme douche springen. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er een groepstent met keukenuitrusting aanwezig.

Vroeg in het voorjaar kunnen we bij voldoende animo een groepsverblijf huren.
Aanmelden kan per e-mail en is zonder verplichting tot dat je met de prijs akkoord bent gegaan.
De prijs is afhankelijk van het onderkomen en het aantal deelnemers.

Het programma

De dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij de camping van de wildwaterbaan in Sault Brenaz voor het welkomspraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje heb je de tijd om je mede kajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 2 | kajakdagen: We kunnen met zijn alle rond 9:00 uur ontbijten. Na het ontbijten kunnen we rustig omkleding. Omdat we niet naar het beginpunt van de rivier hoeven te rijden kunnen we gelijk het water op. In de middag houden we een lunchpauze. Daarna gaan we het water weer op en zullen dan tot ongeveer 16:00 uur op het water zitten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in Sault Brenaz?

Niveau 1: Voor beginners is dit misschien wel de meest leerzame cursus van ons programma! Op de wildwaterbanen heb je alle tijd om geleidelijk aan en op een speelse manier aan je kajak en het stromende water te wennen. Ook zijn er op de baantjes voldoende pittige stukjes die voor sensatie en adrenaline kunnen zorgen. We starten met een uitleg op de kant. Daarna gaan we het water op. Hier zullen we eerst op een rustig stromend stuk van de wildwaterbaan oefenen. Als we allemaal gewent zijn aan de kajak en de stroming van het water, dan is het tijd om de hele baan inclusief de moeilijkere passages af te varen.

Niveau 2: Wie al enige ervaring heeft kan de veelzijdigheid van de wildwaterbaan in Sault Brenaz optimaal benutten. Het is de ideale plek waar je precies op jou niveau kunt oefenen. Er zijn veel keerwaters, golven en walsjes. Tijdens deze kajakcursus in Sault Brenaz zullen we technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken. Alle facetten voor een paar leuke en spectaculaire kajakdagen!

Niveau 3: Kajakkers met ruim wildwaterkajakervaring zijn op de wildwaterbaan Isle de la Serre altijd in hun element. Naast heerlijk spelevaren in golven en walsjes kan er ook flink gewerkt worden aan je technieken. Je bepaald echter zelf hoe intensief en uitdagend de cursus wordt. We kunnen serieus op techniek oefenen, water lezen en surfen in de vele mooie surfgolven op de baantjes.

Niveau F: Wanneer je een freestylekajak tot je beschikking hebt dan kun je deze meenemen. Er zijn een aantal zeer goede freestylekajakspots.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden,  reis- en annuleringsverzekering en vaarlicentie*.

* Om op de wildwaterbaan te mogen varen heb je een vaarlicentie nodig. Dit kan bij het aanmelden op de camping aan de receptie worden doorgegeven. De kosten van de licentie komen dan op je campingrekening en kan na afloop van de cursus bij de receptie worden betaald.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden