5-daagse kajakcursus op de Gail

Wildwaterkajakken in het Oostenrijkse Karinthië

Kajakcursus op de Gail in Oostenrijk
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Kötschach-Mauthen – Oostenrijk
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De camping ligt tussen de Alpenreuzen in en heeft een fraai uitzicht op de in het voorjaar vaak nog besneeuwde bergtoppen. Er is Wi-Fi, een goed toiletgebouw en een sauna met stoombad. Op de camping zijn ook hutten, kamers, appartementen, caravans en bungalows te huur. Deze kun je zelf van tevoren reserveren. Kom je met eigen kampeermiddel, dan hebben wij reeds een campingplek voor je gereserveerd. Als je hier gebruik van maakt kun je naast een tent of een ander kampeermiddel ook een matje/luchtbed en een slaapzak mee brengen. Het verblijft is op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen: We bepalen in overleg hoe laat we ontbijten. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. Ondertussen vertelt de instructeur welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:30 uur zullen we het water op gaan. Vervolgens zoeken we onderweg een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Dan is er nog volop gelegenheid om een drankje te nemen op het terras. Ook kun je de omgeving gaan verkennen of gewoon even heerlijk luieren op de camping.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus op de Gail?

Niveau 3: Voor wildwaterkajakkers met niveau 3 is de Gail een mooie en pittige rivier. Het karakter van de rivier is technisch en er zijn veel verblokte passages. We kunnen serieus oefenen op techniek, veiligheid en het lezen van het stromende water.

Niveau 4: Tijdens deze kajakcursus op de Gail je rekenen op pittig en technisch wild water. We zullen serieus oefenen op techniek, water lezen en veiligheid. Ook met name het boofen over walsen en watervallen zal centraal staan.  Dit zal veel geoefend worden. Maar we zijn daarbij wel afhankelijk van de gemiddelde vaardigheid van de groep. Daarom is het verstandig om een paar weken van tevoren bij ons te informeren wat de groepssamenstelling is en welke mogelijkheden er zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
3412-06-2022€ 478.00 € 430.20 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden