½ dag kajakcursus in Hardenberg

Wildwaterkajakken in Nederland - kan gecombineerd worden met de Erft of Hohenlimburg

Kajakcursus in Hardenberg
Aantal uur:
4
Aankomsttijd: 11:30 uur
Locatie: Hardenberg – Nederland

Het verblijf

De kajakcursus in Hardenberg is op een wildwaterbaantje (niveau 1).  Deze cursus is ook te combineren met een cursus niveau 2 op de Erft of in combinatie het wildwaterbaantje Hohenlimburg in Duitsland. Op die manier maak je er een heerlijk sportief wildwaterweekend van. Je kunt er voor kiezen om dit weekend gewoon thuis te eten en te slapen, maar misschien is het leuker om er een compleet uitstapje van te maken. Voor het verblijf en de overnachting kun je dan het best een accommodatie bij de Erft of Hohenlimburg kiezen.

Het programma

Aankomst & kajakdag: We starten de cursus Hardenberg met een beginpraatje en het uitdelen van de materialen. Dit is om 11:30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Zijn we eenmaal begonnen dan kan de instructeur de groep niet in de steek laten en is er ook geen gelegenheid voor een individuele start. De cursus duurt en halve dag, nl. van 12:00 tot 16:00 uur.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in Hardenberg?

Niveau 1: Tijdens deze kajakcursus in Hardenberg maak je kennis met de wildwaterkajaksport. Nadat je de benodigde kajakkleding hebt aangetrokken leer je hoe de kajak op de juiste maat wordt ingesteld. Vervolgens legt de instructeur de basistechniek van wildwaterkajakken uit. Je kunt dan meteen onder begeleiding op het water gaan oefenen. We oefenen op een relatief kort traject. Dit is ideaal voor diegenen die snel en veel willen leren.

Niveau 2: Heb je al enige kajakervaring op wild water, dan kun je tijdens deze kajakcursus uitstekend je technieken aanscherpen en oefenen. Wil je meer spektakel en uitdagender wild water, dan kun je beter kiezen voor onze cursus op de wildwaterbaan van Hohenlimburg.

Wildwaterbaantje geopend of gesloten?

Het wildwaterbaantje is bij een lage waterstand in de vecht soms gesloten (zie hier). In dat geval kan de cursus alleen doorgaan als het baantje speciaal voor Europagaai een paar uurtjes geopend wordt. Dit wil dikwijls lukken!

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van (gehuurd) kajakmateriaal
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
121-10-2023€ 95.00 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden