1-daagse kajakcursus in de Ardennen

Wildwaterkajakken in België en Luxemburg

Kajakcursus in de Ardennen
Aantal dagen:
1
Aankomst tijd: 10:00 uur
Locatie adres: Afhankelijk van de waterstand. De exacte locatie ontvang je ongeveer een week van te voren.

Het verblijf

Aangezien we tijdens deze kajakcursus in de Ardennen van de waterstand afhankelijk zijn beslissen we op het laatste moment de exacte locatie. Het is dan ook verstandig om je verblijf pas te regelen wanneer de exacte locatie bekend is. Het verblijf is voor eigen kosten. Bij voldoende animo doen wij een voorstel voor een gezamenlijk verblijf. Denk hierbij aan een appartement of een herberg waar we met zijn alle kunnen verblijven. Zo kunnen we een dag van tevoren al verzamelen en kennismaken. Je wordt hierover ongeveer een week voor aanvang van de cursus geïnformeerd.

Het programma

Aankomst en kajakdag: Op de cursusdag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. De dag van aankomst is in dit geval ook de vaardag. Na het voorstellen en uitreiken van het eventueel gehuurde kajakmateriaal worden de groepjes ingedeeld. Na een korte instructie op de kant gaan we het water op. We varen een stuk van zo’n 5 tot 7 km en zullen onderweg veel oefenen en spelevaren. Ook houden we een korte lunchpauze aan de kant van de rivier. Rond ongeveer 17:00 uur zijn we bij het eindpunt. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen kunnen we ervoor kiezen om uit eten te gaan en zo de dag samen af te sluiten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in de Ardennen?

Niveau 1: We starten met de basistechnieken van het kajakken. Je leert in een ontspannen sfeer hoe je de kajak moet sturen en hoe je kunt stoppen. Rustig aan raak je steeds meer vertrouwd met je kajak en het stromende water.

Niveau 2: We starten de dag met rustig invaren. Wanneer we zijn warm gevaren zullen we de technieken waarmee je al bekend bent, combineren met nieuwe technieken.

Niveau 3: Soms bieden wij de cursus in de Ardennen ook voor niveau III aan. Voor de gevorderde kajakker die spektakel zoekt is de Ardennen echter alleen interessant als er veel water in de rivieren staat. Kijk op deze website voor informatie over de waterstand. Bij weinig water zal de instructeur het zo uitdagend mogelijk maken.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden