5-daagse kajakreis Alpen surprise special

Wildwaterkajakken op een exclusieve selectie van rivieren

Kajakcursus Alpen surprise special
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Afhankelijk van de waterstand. De exacte locatiegegevens ontvang je ongeveer twee weken van tevoren.
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De locatie van de kajakcursus Alpen surprise special wordt ongeveer twee weken van tevoren bekend gemaakt. Ruim daarvoor gaan wij de waterstanden goed in de gaten houden. Via deze app zijn de waterstanden goed te volgen. Ook kijken we welk gebied het beste aansluit bij het niveau van de groep. Op basis daarvan maken we een keuze. Ook gaan we opzoek naar een mooie, centraal gelegen camping. Mocht het zo zijn dat de waterstand in het gebied gedurende de cursusweek verandert, dan zullen we naar een nabij gelegen gebied verhuizen. Zo kunnen we op de mooiste trajecten met de beste waterstand kajakken. Tijdens deze kajakreis verblijven we op een camping. Als jezelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huurt kun je hier overnachten. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee. Als je wilt kunnen we daar gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting gezellig gaan koken en lekker eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Vervolgens worden de materialen gecheckt en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen: We bepalen in overleg hoe laat we ontbijten. De instructeur vertelt welk traject er die dag gekajakt wordt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:30 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Als we zijn omgekleed kunnen misschien nog een drankje nemen op het terras. Ook kunt je de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping. Het is ook mogelijk dat we op één dag twee verschillende trajecten varen.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus Alpen surprise special

Niveau 1, 2 & 3: Deze kajakcursus is net even anders dan de reguliere wildwaterkajakcursussen in ons programma. We gaan dan ook tijdens deze Alpen surprise special op zoek naar een locatie die precies aansluit bij het niveau van de groep. Je kajakt op rivieren die perfect aansluiten bij jouw niveau. Als beginnende kajakker vaar je op rivieren waar je rustig kan starten. Hier kun je de techniek van het kajakken het beste onder de knie kunt krijgen. Voor kajakkers met enige kajakervaring gaan we op zoek naar uitdagende rivieren met mooie keerwaters en stroomversnellingen. Hier kunnen we aan de slag met het leren van nieuwe kajaktechnieken.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
12311-10-2020€ 478.00 p.p.
12318-10-2020€ 478.00 p.p.
12325-10-2020€ 478.00 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden