7-daagse kajakvakantie in Frankrijk

Wildwaterkajakken op de Tarn en Allier

Kajakvakantie in Frankrijk op de Tarn – Allier of Allier – Tarn
Kajakdagen:
7
Rustdag: 1
Locatie: Cévennes ( Le Rozier) en Auvergne Monistrol-d’Allier – Frankrijk
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

We kamperen op een mooie en rustige camping. Welke camping het precies wordt ligt aan het kajakniveau van de groep. Zo kunnen we zo dicht mogelijk bij de trajecten die we gaan varen verblijven. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze kajakvakantie op de Tarn en Allier is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Bij ons op de camping verblijven is geheel vrijblijvend. Je kunt ook kiezen voor een hotel of appartement. Belangrijk voor wie zelf het verblijf regelt: houd er rekening mee dat Europagaai niet aansprakelijk is als de cursuslocatie geannuleerd of gewijzigd wordt, bijv. door een uitzonderlijke waterstand.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen een drankje nemen op het terras, je kunt de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de avondmaaltijd voor.  Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van een kampvuur.

Dag 4 | rustdag: Op de rustdag kajakken we een dagje niet. We gebruiken deze dag als transferdag. We rijden van de Tarn naar de Allier of Allier naar de Tarn. Je kunt daarna lekker op de camping luieren of de omgeving verkennen.

Dag 5 t/m 7 | kajakdagen: Net als kajakdagen 1 t/m 3 zullen we rond 9:00 uur ontbijten en rond 11:00 uur het water opgaan. Op de laatste vaardag zullen we proberen iets eerder van het water af te komen. We stellen dan voor om die avond met zijn allen uit eten te gaan. Frankrijk staat bekend om zijn culinaire gerechten en heerlijke wijnen! Na het avondeten kunnen degenen die dat willen nog een drankje drinken op een van de gezellige terrasjes.

Wat kun je verwachten tijdens de kajakvakantie in Frankrijk op de Tarn en Allier

Niveau 1: De Tarn en Allier zijn voor de beginnende kajakker de ideale locatie om kennis te maken met het wildwaterkajakken. De kajakvakantie in Frankrijk begint met een uitgebreide kano-instructie op de oever, daarna ga je in groepjes met een instructeur de rivier op. Oefen maar flink in de stroomversnellingen: onderweg komen we namelijk regelmatig leuke passages tegen en komt wat je geleerd hebt goed van pas. Halverwege de week rijden we naar de de andere rivier. De trajecten worden qua moeilijkheidsgraad wat pittiger.

Niveau 2 & 3: Kajakkers met enige ervaring voelen zich op een kajakvakantie in Frankrijk al snel thuis. De Tarn en Allier zijn prachtige locaties om de kajaktechnieken weer even op te frissen. Tussen de stroomversnellingen door is er voldoende tijd om te genieten van de natuur, het heldere water en de roofvogels die boven de George du Tarn rondcirkelen of de Allier kloof. Het tweede deel van deze vakantie worden de trajecten wat pittiger. Er zijn volop oefenplekjes met een wat hogere stroomsnelheid van het water. Dit is ideaal om de kajaktechnieken tot in de puntjes te perfectioneren en tijdens het afvaren van de geweldige natuur te genieten.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
12323-04-2022€ 546.00 € 491.40 p.p.
12329-05-2022€ 546.00 € 491.40 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden