3-daagse kajakvakantie in de Auvergne

Wildwaterkajakken op de Allier in Frankrijk

Kajakvakantie op de Allier in de Franse Auvergne
Kajakdagen:
3
Rustdag: Geen
Locatie: Auvergne (Monistrol-d’Allier) – Frankrijk
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

We We kamperen op een mooie en rustige camping. Welke camping het precies wordt ligt aan het kajakniveau van de groep. Zo kunnen we zo dicht mogelijk bij de trajecten die we gaan varen verblijven. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Verder heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze kajakvakantie op de Tarn en Allier is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Bij ons op de camping verblijven is geheel vrijblijvend. Je kunt ook kiezen voor een hotel of appartement. Belangrijk voor wie zelf het verblijf regelt: houd er rekening mee dat Europagaai niet aansprakelijk is als de cursuslocatie geannuleerd of gewijzigd wordt, bijv. door een uitzonderlijke waterstand.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je mede kajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen een drankje nemen op het terras, je kunt de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de avondmaaltijd voor. Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van een kampvuur.

Wat kun je verwachten tijdens de kajakvakantie op de Allier in Frankrijk

Niveau 2 & 3: In een rap tempo frissen we eerst de kajaktechnieken op. Daarna kunnen we oefenen op nieuwe kajaktechnieken. Tussen de stroomversnellingen door is er voldoende tijd om te genieten van de natuur. De Allier heeft volop oefenplekjes en in het voorjaar heeft het water een hogere stroomsnelheid. Dit is ideaal om de kajaktechnieken tot in de puntjes te perfectioneren en nieuwe technieken onder de knie te krijgen.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
2302-06-2022€ 355.00 € 319.50 p.p.
1223-04-2022€ 355.00 € 319.50 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden