6-daagse kajakvakantie in Slovenië

Wildwaterkajakken in de Julische Alpen op de Soča en Koritnica

Kajakvakantie op de Soča
Kajakdagen:
5
Rustdag: 1
Locatie: Soča – Slovenië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakvakantie op de Soča verblijven we op een ruime camping die in een driesprong van valleien ligt. Het uitzicht vanuit je tent is daardoor uniek en je kunt de rivier beneden de camping horen stromen. Een oude hangbrug vormt de achteruitgang van de camping. Deze leidt naar een smal kloofje van de rivier de Soča. Ook zijn er op de camping vuurpotten aanwezig. Onder een glasheldere sterrenhemel geeft dit ‘s avonds een gezellige sfeer. Wil je op de camping overnachten? Dan kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen. Een tent kun je ook bij ons reserveren. In beide gevallen heb je dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig.

Het verblijft is op eigen kosten en op de camping staat ons basiskamp. We hebben een ruime groepstent met voldoende tafels en banken. Ook is er een complete keukenuitrusting. Hiermee kunnen we gezamenlijk koken en eten. Dit is voor eigen kosten en geheel vrijblijvend.

Mogelijkheden naast kamperen:
Voor wie graag iets luxer wilt verblijven, zijn op de camping luxe appartementen met eigen toilet en douche te huur. Ook is er een aantal blokhutjes te huren. Deze zijn niet verwarmd en een stuk eenvoudiger. Met name in het voor- en najaar kunnen de nachten koud zijn. We zullen dan ook een voorstel doen voor een gezamenlijk verblijf. Wanneer je daar interesse in hebt kun je dat bij je reservering vermelden.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Eerst is de voorstelronde. Ook vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Dan wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. De instructeurs hebben voor die avond een maaltijd voorbereid. Je kunt gelijk aanschuiven.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Ook zoeken we onderweg een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Na het omkleden kunnen we een drankje nemen op het terras. Je kunt ook de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen. Ook bereidt dat groepje de maaltijd van die avond. Iedereen helpt een handje. Daarna gaan we nog even genieten van het kampvuur en de sterke verhalen.

Dag 4 | rustdag: Op de rustdag kajakken we een dagje niet. Je kunt lekker op de camping luieren of op verkenning gaan.

Dag 5 & 6 | kajakdagen: Net als kajakdagen 1 t/m 3 zullen we rond 9:00 uur ontbijten en rond 11:00 uur het water opgaan. Op vaardag 6 wat de laatste vaardag is zullen we proberen iets eerder van het water af te komen. We zullen voorstellen om die avond met zijn allen uit eten te gaan. Slovenië heeft een aantal heerlijke traditionele Sloveense gerechten! Na het avondeten kunnen diegenen die dat willen nog een drankje drinken in een van de gezellige barretjes in Bovec.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakvakantie op de Soča in Slovenië?

Niveau 1: In de zomer is de waterdruk in de rivier de Soča perfect voor de beginnende kajakker. De eerste dagen varen we rustig in op de brede stukken van de rivier. Hier liggen weinig rotsen in de weg en kun je prima oefenen om aan de stroming van het water te wennen. Op de smalle stukken rivier die we later in de week varen liggen beduidend meer rotsen in het water en leer je hoe je de kajak daar behendig tussen door kan sturen.

Niveau 2 & 3: Voor kajakkers die al enige kajak ervaring hebben is de Soča een rivier die je dromen waarmaakt. In het kristalheldere water zie je de grote rotsblokken onder je kajak en manoeuvreer je tussen grote en kleine rotsblokken door. Namen als ‘de blokkendoos’, ‘duizend en één keerwaters’, ‘de mangel’ of ‘het slalomtraject’ geven aan dat je je op deze kajakvakantie op de Soča niet zult gaan vervelen.

Niveau 4: In het voor- en najaar zijn de rivieren in Slovenië rijkelijk gevuld met water. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verlokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde wildwaterkajakker die van spelevaren houdt. Ook bij wat lagere waterstand in de zomer blijven de rivieren erg leuk en is het een speelparadijs voor wildwaterkajakkers met wat meer ervaring.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie, gebruik basiskamp met keukenuitrusting en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden, reis- en annuleringsverzekering en vaarlicentie*.

* Voor kajakken op de Soča is een vergunning nodig. Dit kost € 9,- voor drie dagen of € 16,- voor een week. De vaarlicentie wordt door de instructeur geregeld en is niet bij de prijs inbegrepen zodat deze bij een annulering niet doorberekend hoeft te worden. De genoemde prijs is onder voorbehoud van lokale prijsstijging (zie deze informatie).

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
123427-04-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12313-07-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12320-07-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12327-07-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12303-08-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12310-08-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12317-08-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.
12324-08-2024€ 494.00 € 444.60 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden