6-daagse kajakreis Oostenrijk surprise special

Wildwaterkajakken op de meest geschikte rivieren in Oostenrijk

Kajakreis Oostenrijk surprise special
Kajakdagen:
6
Rustdag: geen
Locatie: Afhankelijk van de waterstand. De exacte locatiegegevens ontvang je ongeveer twee weken van tevoren.
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De locatie van de kajakreis Oostenrijk surprise special wordt ongeveer twee weken van tevoren bekend gemaakt. We houden van tevoren de waterstanden goed in de gaten. Ook kijken we welk gebied het beste aansluit bij het niveau van de groep. Op basis daarvan maken we een keuze. We gaan op zoek naar een mooie, centraal gelegen camping. Mocht het zo zijn dat de waterstand in het gebied gedurende de cursusweek verandert, dan zullen we naar een nabij gelegen gebied verhuizen. Zo kunnen we op de mooiste trajecten met de beste waterstand kajakken. Tijdens deze kajakreis verblijven we op een camping. Als jezelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huurt kun je hier overnachten. Ook heb je een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Bij extreme kou zoeken we een appartement.

Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee. Als je wilt kunnen we daar gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting gezellig gaan koken en lekker eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Daarna heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 6 | kajakdagen: We bepalen in overleg hoe laat we ontbijten. De instructeur vertelt welk traject er die dag gekajakt wordt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:30 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen een drankje nemen op het terras, je kunt de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping.

Het is ook mogelijk dat we op één dag twee verschillende trajecten varen. We gebruiken de pauze dan om naar een volgend traject te rijden. In deze kajak week zit een rustdag. We overleggen met z’n allen wanneer we deze rustdag inzetten. De rustdag kan ook gebruikt worden als transferdag in het geval we naar een nieuwe locatie moeten rijden.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakreis Alpen surprise special?

Niveau 4 & 5: Deze kajakreis is net even anders dan de reguliere wildwaterkajakcursussen in ons programma. We gaan dan ook tijdens deze Alpen surprise special opzoek naar rivieren die perfect aansluiten bij jouw niveau en die van de groep. Ook is de kans groot dat we hierdoor op rivieren kajakken die niet in ons reguliere programma staan. Wat we tegen komen zijn mooie stukken wildwater, watervallen en perfecte boofplekken. We zullen je uitdagen om ook zelf op zoek te gaan naar de beste vaarlijnen. Zo zal je steeds beter worden in het lezen van het wilde water.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
4529-04-2023€ 546.00 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden