5-daagse kajakvakantie in Slovenië

Wildwaterkajakken in de Julische Alpen op de Soča en Koritnica

Kajakvakantie in Slovenië
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Soča – Slovenië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakvakantie in Slovenië verblijven we op een ruime camping die in een driesprong van valleien ligt. Het uitzicht vanuit je tent is daardoor uniek en je kunt de rivier beneden de camping horen stromen. Een oude hangbrug vormt de achteruitgang van de camping en leidt naar een smal kloofje van de rivier de Soça. Ook zijn er op de camping vuurpotten aanwezig. Onder een glasheldere sterrenhemel geeft dit ‘s avonds een gezellige sfeer. Wil je op de camping overnachten? Dan kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen. Een tent kun je ook bij ons reserveren. In beide gevallen heb je dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig.

Het verblijft is op eigen kosten en op de camping staat ons basiskamp. We hebben een ruime groepstent met voldoende tafels en banken. Ook is er een complete keukenuitrusting. Hiermee kunnen we gezamenlijk koken en eten. Dit is voor eigen kosten en geheel vrijblijvend.

Mogelijkheden naast kamperen:
Voor wie graag iets luxer wilt verblijven, zijn op de camping luxe appartementen met eigen toilet en douche te huur. Ook is er een aantal blokhutjes te huren. Deze zijn niet verwarmd en een stuk eenvoudiger. Met name in het voor- en najaar kunnen de nachten wat frisser zijn. We zullen dan ook een voorstel doen voor een gezamenlijk verblijf. Wanneer je daar interesse in hebt kun je dat bij je reservering vermelden. Zelfs in het najaar is een kajakvakantie in Slovenië goed te doen.

In de herfst bieden wij de extra optie
Gezamenlijk in een appartementen voor € 200,-

In oktober huren wij van 16 t/m 23 oktober een aantal appartementen voor gezamenlijk gebruik. De indeling wordt ter plekke gemaakt. Wie samen boekt heeft kans op een 2-perssons bed. Wie alleen boekt krijgt een single bed maar je slaapt wel met een ander in dezelfde kamer. Boek tijdig en geef meteen door dat je in een appartement wil verblijven. Het zou erg jammer zijn als de appartementen volgeboekt zouden zijn.

Boek jezelf een ander appartement of verblijf dan is het niet zeker of er in het Europagaai appartement voldoende plek is voor gezamenlijk eten en koken. Er is een kans dat je dit dan zelf moet organiseren.
Afhankelijk van het aantal mensen dat op de camping kampeert of in een Europagaai appartement verblijft zoeken wij een plek voor gezamenlijk koken en eten. Bij een volle bezetting van de Europagaai appartementen is er geen plek meer voor diegene die zelf iets geregeld hebben.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Dan wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. De instructeurs hebben voor die avond een maaltijd voorbereid. Je kunt gelijk aanschuiven.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Ook zoeken we onderweg een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Na het omkleden kunnen we een drankje nemen op het terras. Je kunt ook de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen. Ook bereidt dat groepje de maaltijd van die avond. Iedereen helpt een handje. Daarna gaan we nog even genieten van het kampvuur en de sterke verhalen.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakvakantie in Slovenië?

Niveau 1: In de zomer is de waterdruk in de rivier de Soča perfect voor de beginnende kajakker. De eerste dagen varen we rustig in op de brede stukken van de rivier. Hier liggen weinig rotsen in de weg en kun je prima oefenen om aan de stroming van het water te wennen. Op de smalle stukken rivier die we later in de week varen liggen beduidend meer rotsen in het water en leer je hoe je de kajak daar behendig tussen door kan sturen.

Niveau 2 & 3: Voor kajakkers die al enige kajak ervaring hebben is de Soča een rivier die je dromen waarmaakt. In het kristalheldere water zie je de grote rotsblokken onder je kajak en manoeuvreer je tussen grote en kleine rotsblokken door. Namen als ‘de blokkendoos’, ‘duizend en één keerwaters’, ‘de mangel’ of ‘het slalomtraject’ geven aan dat je je op deze kajakvakantie in Slovenië niet zult gaan vervelen..

Niveau 4: In het voor- en najaar zijn de rivieren in Slovenië rijkelijk gevuld met water. De combinatie van snel stromend, turbulent wildwater en verlokte passages maakt deze cursus uitermate geschikt voor de gevorderde wildwaterkajakker die van spelevaren houdt. Ook bij wat lagere waterstand in de zomer blijven de rivieren erg leuk en is het een speelparadijs voor wildwaterkajakkers met wat meer ervaring.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie, gebruik basiskamp met keukenuitrusting en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden, reis- en annuleringsverzekering en vaarlicentie*.

* Voor kajakken op de Soča  heb je een vergunning nodig. Dit wordt door de instructeur geregeld. De vaarlicentie is niet bij de prijs inbegrepen zodat deze bij annulering niet doorberekend hoeft te worden.
De genoemde prijs is onder voorbehoud van lokale prijsstijging (zie deze informatie).

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
12316-10-2022€ 494.00 € 444.60 p.p.
12323-10-2022€ 494.00 € 444.60 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden