5-daagse kajakvakantie in de Franse Alpen

Wildwaterkajakken op de Durance, Ubaye & Guil

Kajakvakantie in de Franse Alpen
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Guillestre – Frankrijk
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Het verblijf is op een camping aan de rivier de Durance. Als je vanuit de tent het water hoort stromen en naar buiten kijkt, heb je uitzicht op de Alpenreuzen. Is het ook helder, dan kun je zelfs de gletsjer “Glacier Blanc” in de verte zien liggen. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Je hebt dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig en je verblijft op eigen kosten. Op de camping staat ons basiskamp. We hebben een ruime groepstent met voldoende tafels en banken en een keukenuitrusting. Als je meedoet met gezamenlijk koken en eten is dit voor eigen kosten en geheel vrijblijvend.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomspraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. De instructeurs hebben voor die avond een maaltijd voorbereid. Je kunt gelijk aanschuiven.

Dag 1 t/m 5 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur verteld welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Als we omgekleed zijn kunnen we een drankje nemen op het terras of je kunt de omgeving gaan verkennen. Ook kun je er voor kiezen om heerlijk te gaan luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de maaltijd van die avond voor. Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van het kampvuur. Als je niet met gezamenlijk eten mee doet kun je daar toch gezellig bij aansluiten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakvakantie in de Franse Alpen?

Niveau 1: Deze kajakcursus in de Franse Alpen is een combinatie van actief bezig zijn en heerlijk vakantie vieren. We starten op een meertje. Je kunt hier rustig wennen aan de kajak. Vervolgens gaan we aan de slag  met de basistechnieken van het kajakken. Op die manier leer je ook de kajak te sturen en hoe je kunt stoppen. Rustig aan raak je steeds meer vertrouwd met je kajak en het stromende water. Iedere dag zullen we een iets wilder stuk rivier varen.

Niveau 2: We starten op rustig stromend water zodat je weer even kunt wennen aan het water en de kajak. We zullen technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken. We zullen veelal op de rivier de Durance kajakken maar hebben ook de mogelijkheid om een zijrivier te bezoeken. Deze zijn smaller en vergen wat meer van je techniek.

Niveau 3: Voor wildwaterkajakkers niveau 3 is de Franse Alpen een waar wildwaterparadijs. We zullen starten op de rivier de Durance waar we ons zelf warm kunnen varen. Al snel kunnen we naar de zijrivieren die smal en verblokt zijn. Ook kunnen we serieus op techniek oefenen, water lezen en surfen in de vele mooie surfgolven in het gebied.

Niveau 4 & 5: We zullen serieus oefenen op techniek, water lezen en veiligheid. Met name het afvaren van de zijrivieren zal centraal staan. Ook richten we ons op het boofen over walsen en van kleine watervallen. Let op! We kunnen alleen afsplitsen van de reguliere groep wanneer daarvoor vervoer beschikbaar is. Daarom is het verstandig om een paar weken van tevoren bij ons te informeren wat de groepssamenstelling is en wat de mogelijkheden zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie, gebruik basiskamp met keukenuitrusting en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden