7-daagse kajakcursus in Italië

Wildwaterkajakken op de Sesia, Sermenza en Mastallone

Kajakcursus in Italië
Kajakdagen:
5
Rustdag: Geen
Locatie: Campertogno of Scoppelo – Italië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakcursus in Italië verblijven we op een kleine maar fijne camping langs de rivier. Om te overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Ook heb je dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze cursus is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee. Deze is voor gezamenlijk gebruik zodat men met ieders eigen kookuitrusting samen de maaltijden kan bereiden. Wil je meer weten over de locatie en de rivier waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Ook is er na het praatje de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 09:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. Ook vertelt de instructeur welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:00 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Daarna kunnen we eventueel nog een drankje nemen op het terras of je kunt de omgeving gaan verkennen. Ook kun je er voor kiezen om even heerlijk te gaan luieren op de camping.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in Italië?

Niveau 4 & 5: Deze kajakcursus in Italië is uitsluitend voor kajakkers met niveau 4 en 5. Bekijk via deze link welke kajaktechnieken je moet beheersen. In het bergdal Valsesia vind je vele rivieren die ontzettend populair zijn bij gevorderde wildwaterkajakkers. Er zijn tal van trajecten met watervallen te vinden. Ook hebben de meeste rivieren in het gebied een zeer technisch karakter. Je dient dan ook zelf enige inzicht te hebben in het lezen van het wilde water. Daarnaast kun je worden ingezet als veiligheidspost met een werplijn. Wil je weten of deze kajakcursus in Italië geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag advies.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden