3-daagse kajakcursus in de Alpen van Slovenië

Wildwaterkajakken op de Bohinjska bij met meer van Bohinj

Kajakcursus op de Bohinjska in Slovenië
Kajakdagen:
3
Rustdag: Geen
Locatie: Bohinjska – Slovenië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De camping ligt aan de vriendelijk bruisende en helder blauwgroene rivier de Sava Bohinjska. Terwijl je uitkijkt over het machtige Triglav gebergte stroomt de rivier naar het meer van Bohinj. Dit is niet ver van onze camping. Als je op de camping wil overnachten dan kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Ook heb je dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig. Je verblijft op eigen kosten. Tijdens deze kajakvakantie op de Soča en Bohinjska is er geen groepstent met keukenuitrusting aanwezig. Je dient dus zelf kookspullen mee te brengen of op een andere manier de verzorging te regelen. De instructeurs nemen wel een tarp of kleine groepstent mee waaronder we gezamenlijk met ieders eigen kookuitrusting kunnen koken en eten.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur word je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Na het praatje wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. Ondertussen vertelt de instructeur welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Als we onderweg een mooie plekje tegenkomen kunnen we daar gaan lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Nadat er omgekleed is kunnen we een drankje nemen op het terras of de omgeving gaan verkennen. Ook kun je er voor kiezen om heerlijk op de camping te gaan luieren. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de maaltijd van die avond voor. Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van een kampvuur.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus op de Bohinjska in Slovenië?

Niveau 1: We starten op de Soča. Hier kunnen we invaren en aan de kajak wennen. Het water stroomt eerst nog rustig en de rivier is breed. Gedurende de kajakweek wordt de rivier regelmatig wat smaller en wilder. Ook komen we meer en meer rotsen tegen. Je leert hoe je de kajak kunt besturen en hoe je moet stoppen. Na de eerste dag kajakken kun je al behendig langs de stenen in de rivier sturen.

Niveau 2 & 3: Voor kajakkers die al enige kajakervaring hebben is de Bohinjska een uitdagende rivier. We komen mooie passages tegen en smalle kloofjes. Er zijn vele keerwaters waar we uitstekend op nieuwe kajaktechnieken kunnen oefenen.

Niveau 4: Tijdens deze kajakcursus op de Bohinjska kunnen we serieus oefenen op techniek, water lezen en veiligheid. We kunnen eventueel afsplitsen van de reguliere groep. Let op! Dit kan alleen wanneer daarvoor vervoer beschikbaar is. Het is verstandig om van tevoren bij ons te informeren wat de groepssamenstelling is en wat de mogelijkheden zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
123429-04-2020€ 320.00 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden