3-daagse kajakcursus in de Franse Pyreneeën

Wildwaterkajakken bij Sauveterre de Béarn op Gave d' Oloron en Gave d' Pau

Kajakcursus in de Franse Pyreneeën
Kajakdagen:
3
Rustdag: Geen
Locatie: Sauveterre de Béarn – Frankrijk
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

De camping ligt aan de voet van het plaatsje Sauveterre de Béarn. Dit is een prachtig oud en gezellig Frans dorpje aan de Gave d’ Oloron. Als je hier gaat overnachten kun je zelf een tentje of een ander kampeermiddel meebrengen of bij ons huren. Je hebt dan een matje/luchtbed en een slaapzak nodig en je verblijft op eigen kosten. Op de camping staat ons basiskamp. We hebben een ruime groepstent met voldoende tafels en banken en een keukenuitrusting. Als je meedoet met gezamenlijk koken en eten is dit voor eigen kosten en geheel vrijblijvend

Het programma

Dag van aankomst: Om 16 uur wordt je verwacht bij het basiskamp voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Vervolgens wordt het gehuurde kajakmateriaal uitgedeeld en heb je de tijd om je medekajakkers te leren kennen. De instructeurs hebben voor die avond een maaltijd voorbereid. Je kunt gelijk aanschuiven.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur verteld welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt. Rond 11:00 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. Als we omgekleed zijn kunnen we een drankje nemen op het terras of je kunt de omgeving gaan verkennen. Ook kun je er voor kiezen om heerlijk te gaan luieren op de camping. Het kookgroepje van die dag doet de boodschappen en bereidt de maaltijd van die avond voor. Na het eten kan wie dat wil nog even genieten van het kampvuur. Als je niet met gezamenlijk eten mee doet kun je daar toch gezellig bij aansluiten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in de Franse Pyreneeën?

Niveau 1: In een prachtige omgeving en gezellige sfeer leer je de basistechnieken van het wildwaterkajakken. Voor de camping onder de idyllische ‘Pont de la Legende’ starten we met uitgebreide begininstructie op rustig water. Als je flink wat geoefend hebt, varen we een paar leuke, nog niet zulke moeilijke stroomversnellingen. Ook proberen we om iedere dag op een ander stuk wild water te kajakken. Je kunt er dus op rekenen dat de cursus steeds uitdagender wordt.

Niveau 2: We starten op rustig stromend water zodat je weer even kunt wennen aan de kajak en het water. We zullen technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken. De rivier heeft hier veel goede oefenplekken voor en onze instructeurs zullen je proberen flink uit te dagen.

Eventueel Niveau 3: Deze kajakcursus in de Franse Pyreneeën is geschikt wanneer je met een beginnende kajakker als partner op kajakvakantie wilt. Kajakkers met ruime wildwaterervaring kunnen ook prima in de Franse Pyreneeën terecht. Zo kun je kajaktechnieken bijschaven of gewoon lekker te spelevaren. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat de moeilijkheidsgraad van het varen op deze rivier op niveau 1 en 2 is afgestemd.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie, gebruik basiskamp met keukenuitrusting en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden