3-daagse kajakcursus in Bosnië

Wildwaterkajakken in Bihac op de Una

Kajakcursus in Bosnië
Kajakdagen:
3
Rustdag: Geen
Locatie: Bihac – Bosnië
Welkomstpraatje: 16:00 uur

Het verblijf

Tijdens deze kajakcursus in Bosnië verblijven we op een kleine camping. Deze camping ligt aan de oever van de rivier de Una. Aan het water is een bar met terras waar we op afspraak een hapje kunnen eten. Het terrein is tegen een berghelling gelegen en de eenvoudige maar nette kampeerfaciliteiten bevinden zich boven. Je kijkt vanuit je tent over het wijde rivierdal. Wil je meer weten over de locatie en de rivier waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

Dag van aankomst: Om 16:00 uur wordt je verwacht op de aangegeven locatie voor het welkomstpraatje. Na de voorstelronde vertellen de instructeurs over de omgeving en het programma van die week. Hierna heb je de tijd om je mede kajakkers te leren kennen.

Dag 1 t/m 3 | kajakdagen: We ontbijten rond 9:00 uur. Tijdens het ontbijt maak je een lunchpakket klaar. De instructeur vertelt welk traject er die dag wordt gekajakt. Als al het kajakmateriaal is ingepakt en iedereen in de auto zit vertrekken we naar het beginpunt van de rivier. Rond 10:30 uur zullen we het water opgaan. Onderweg zoeken we een mooie plek uit om te lunchen. Rond 16:00 uur komen we van het water. We kunnen een drankje nemen op het terras, je kunt de omgeving gaan verkennen of heerlijk luieren op de camping.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in Bosnië?

Niveau 3: Bij deze kajakcursus in Bosnië staat het kajakken van watervallen centraal. Het is de perfecte cursus om het kajakken van watervallen is anderhalve meter. De rivier stroomt relatief rustig. Dit geeft je alle tijd om je voor te bereiden op de volgende waterval. We zullen ons tijdens deze cursus concentreren op de techniek van het boofen en het lezen van het stromende water.

Niveau 4: Watervallen varen! Dat is wat we tijdens deze kajakcursus in Bosnië voornamelijk doen. We zullen werken aan het leren van de boofslag en het water lezen. De rivier de Una is vanwege het zogenoemde pool drop karakter uitermate geschikt voor kajakkers met niveau 4.

Niveau 5: Voor kajakkers met niveau 5 is de Una een speelparadijs. De rivier stroomt relatief rustig en heeft een echt pool drop karakter. Tijdens deze kajakvakantie moet je het dan ook niet erg vinden om af en toe op wat rustigere stukken te kajakken. De natuur is magnifiek en de watervallen zijn perfect voor het maken van mooie foto’s.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie
Exclusief: Reis en transfer, groepstent met keukenuitrusting, vervoer van gehuurd kajakmateriaal, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden