2-daagse kajakcursus in Huningue

Wildwaterkajakken op een wildwaterbaan in Frankrijk op de grens met Duitsland

Kajakcursus in Huningue
Aantal dagen:
2
Aankomsttijd: 19:00 uur
Locatie: Huningue – Frankrijk

Het verblijf

Tijdens deze kajakcursus in Huningue zijn we te gast bij Europagaai instructeur Remko en zijn vrouw Leonie in het schitterende Duitse Kleines Wiesental. Op nog geen uur rijden van de wildwaterbaan in Huningue ligt hun kampeerboerderij. Dit is de plek waar een ieder met eigen kampeermiddel op hun erf kan overnachten. Ook de verzorging van maaltijden wordt tegen een kleine vergoeding geregeld. Deze locatie is ook erg geschikt voor aanhang die niet aan de cursus mee doet. Je kunt helpen bij de verzorging van de dieren en de moestuin. Ook zijn er fraaie wandelingen te maken en kun je hier prima fietsen en mountainbiken. Wil je meer weten over de locatie Huningue en de wildwaterbaan waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

De dag van aankomst: Vanaf ongeveer 19:00 uur zijn we welkom op de kampeerboerderij van Remko en Leonie in Kleines Wiesental. Wie zelf elders verblijf organiseert kan de volgende ochtend om 08:00 uur bij de boerderij zijn of om 10:00 bij de wildwaterbaan in Huningue.

Dag 1 | Kajakdag: Na een korte instructie op de kant gaan we het water op. Vervolgens zullen we in de middag een korte lunchpauze houden. Rond 16:30 uur gaan we van het water. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen rijden we terug naar Kleines Wiesental. Daar zal een heerlijke maaltijd klaar staan.

Dag 2 | Kajakdag: Na het inpakken en het ontbijt vertrekken we weer naar Huningue. Ook op deze tweede kajakdag zullen we een ochtend en een middag kajaksessie doen. Tussen de twee sessies in lunchen we. Rond 16:30 gaan we van het water. Na het inpakken en het afscheid gaat iedereen op eigen gelegenheid naar huis.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in de Huningue?

Niveau 2: De wildwaterbaan in Huningue is zeer geschikt voor kajakkers met niveau 2: golven, walsjes en strakke keerwatertjes. Het is de perfecte plek om je technieken tot in de perfectie onder de loep te houden. Naast oefenen op verschillende kajaktechnieken kunnen we ook oefenen met surfen op een van de vele golfjes.

Niveau 3 & 4: Tijdens deze kajakcursus in Huningue zullen de gevorderde wildwaterkajakkers helemaal in hun element zijn. Er wordt heerlijk gespeeld in walsjes. Ook surfen op de golven komt ruimschoots aan bod. Doordat er turbulente keerwaterlijnen zijn is er geen tijd is om je te vervelen.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie.
Exclusief: Reis en transfer, vervoer van (gehuurd) kajakmateriaal, verblijf, maaltijden, reis- en annuleringsverzekering en vaarlicentie*.

* Om in Huningue te kunnen kajakken moet er voor de wildwaterbaan betaald worden. Daarom kopen we ter plekke vaarlicenties die in 2019 € 16,50 per persoon per dag kosten. Zijn er echter voldoende deelnemers, dan kunnen we ook een 10 rittenkaart nemen. Deze kost € 65,- en wordt dan door het aantal deelnemers gedeeld. Zodoende wordt de prijs voor een vaarlicentie bij 10 personen slechts € 6,50 per persoon per dag. De licentie zit niet bij de cursusprijs is inbegrepen. Deze kan ter plekke aan de beheerder van de baan of aan de instructeur worden betaald. Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van lokale prijsstijging.

Lees hier de algemene gang van zaken.

NiveauVertrekdatumPrijsStatus
2308-04-2022€ 227.00 € 204.30 p.p.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden