1-daagse kajakcursus op de Erft

Wildwaterkajakken in Duitsland - kan gecombineerd worden met Hardenberg

Kajakcursus op de Erft
Aantal dagen:
1
Aankomsttijd: 10:00 uur
Locatie: Neuss Norf – Duitsland

Het verblijf

Deze dagcursus op de Erft heeft geen door Europagaai geregelde verblijfsoptie. Je kunt natuurlijk zelf een camping of andere verblijfsaccommodatie zoeken. Zeker wanneer je deze cursus combineert met onze cursus in Hardenberg is het fijn om nabij Neuss een verblijf te boeken. Wil je meer weten over Neuss en de rivier waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

Aankomst & kajakdag: Op de cursusdag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. De dag van aankomst is in dit geval ook de vaardag. Na het voorstellen en uitreiken van het eventueel gehuurde kajakmateriaal worden de groepjes ingedeeld. Na een korte instructie op de kant gaan we het water op. We varen een stuk van zo’n 5 tot 7 km en zullen onderweg veel oefenen en spelenvaren. Ook houden we een korte pauze en lunchen we aan de kant van de rivier. Rond ongeveer 17:00 uur zijn we bij het eindpunt. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen kunnen we kijken of er voldoende animo is om uit eten te gaan en zo de dag samen af te sluiten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus op de Erft?

Niveau 1: We starten met de basistechnieken van het kajakken. Je leert in een ontspannen sfeer hoe je de kajak moet sturen en hoe je kunt stoppen. Rustig aan raak je steeds meer vertrouwd met je kajak en het stromende water.

Niveau 2 & 3: Tijdens deze kajakcursus op de Erft zullen we de technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken. We kajakken langs een slalombaan waar we een aantal uitdagende oefeningen kunnen doen. Daarna passeren we de Wiesenwehr wals. Wie dat wil kan in deze wals surfen en/of walsje hangen. Een goede oefening voor het opkanten en je lage steun.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Combi kajakcursus

Deze kajakcursus op de Erft is goed te combineren met onze kajakcursus in Nederland op de wildwaterbaan in Hardenberg. Je kunt er een weekendje weg van maken. We starten dan op de wildwaterbaan in Hardenberg en de volgende dag kajakken we op de Erft.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden