1-daagse kajakcursus in de Eifel

Wildwaterkajakken in Duitsland & Luxemburg

Kajakcursus in de Eifel
Aantal dagen:
1
Aankomsttijd: 10:00 uur
Locatie: Afhankelijk van de waterstand. De exacte locatie ontvang je ongeveer een week van tevoren.

Het verblijf

Deze kajakcursus in de Eifel heeft geen verblijfsoptie. Enkele weken voor aanvang van de cursus sturen wij een verblijfsoptie. Dit is geheel vrijblijvend. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid zelf een camping of andere verblijf accommodatie zoeken. Wacht hier echter mee tot dat de exacte locatie bekend is. Als je meer wil weten over de Eifel en de rivier waar op we gaan kajakken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Het programma

Aankomst & kajakdag: Op de cursusdag wordt je uiterlijk om 10:00 uur op de aangegeven locatie verwacht. De dag van aankomst is in dit geval ook de vaardag. We beginnen met het voorstellen en uitreiken van het eventueel gehuurde kajakmateriaal. Daarna worden de groepjes ingedeeld. Er volgt een korte instructie op de kant.  Daarna gaan we het water op. We varen een stuk van z’n 5 tot 7 km. Onderweg zullen we veel oefenen en spelevaren. Ook houden we een korte pauze en lunchen we aan de kant van de rivier. Rond 17:00 uur zijn we bij het eindpunt. Nadat we hebben omgekleed en al het kajakmateriaal hebben ingeladen kunnen we ervoor kiezen om uit eten te gaan. Dit is een leuke manier om samen de  dag af te sluiten.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajakcursus in de Eifel?

Het niveau van een cursus staat in het overzicht en kan variëren in een cursus voor:

Niveau 1: Voor de beginnende kajakker is de Eifel een spannend kajakgebied. Mede omdat de watertemperatuur laag is en er in het voorjaar zelfs nog wat sneeuw kan liggen. Daarom is deze cursus alleen geschikt voor de dappere beginner die tegen het frisse water is opgewassen en tegen een stootje kan.

Niveau 2: Voor kajakkers die enige ervaring met wildwaterkajakken is de Eifel in het voorjaar een mooi gebied om te kajakken. Aangezien je hier goed kunt oefenen zijn er volop mogelijkheden om je kajaktechniek te verbeteren. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die de rivieren in het Eifelgebied bieden. Tijdens deze kajakcursus in de Eifel zullen we de technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken.

Niveau 3: Ook gevorderde wildwaterkajakkers kunnen in het voorjaar prima in de Eifel peddelen. Bij hogere waterstanden zullen zij daar erg in hun nopjes zijn. Op de verblokte beken komen je kajaktechnieken flink van pas. Tijdens deze kajakcursus in de Eifel zullen we de technieken waarmee je al bekend bent combineren met nieuwe technieken.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Instructie en vervoer van gehuurd kajakmateriaal.
Exclusief: Reis en transfer, verblijf, maaltijden en reis- en annuleringsverzekering.

Lees hier de algemene gang van zaken.

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden