Wildwaterkajakken

Een cursus wildwaterkajakken bij Europagaai is leuk en uitdagend!

Voor deze unieke outdoor sport, reis je naar prachtige locaties en kajak je door de mooiste natuur. Het is een gezonde en sportieve invulling van een onvergetelijke vakantie. Je hoeft geen kajakervaring te hebben om de unieke beleving van het wildwaterkajakken mee te maken. Begeleid door een ervaren instructeur, op je eigen niveau en in een ongedwongen sfeer leer je de techniek van het kajakken.

Je komt op prachtige plekken!

Met een kajak kom je op plekken die niet veel mensen te zien krijgen. Je vaart op stukken rivier waar je echt alleen per kajak kunt komen. Dit is een unieke ervaring op zich. Voor de beste wildwaterrivieren in Europa reizen we af naar de Alpen en de Pyreneeën. In de bergen omringt door bos en grote rotspartijen varen we op soms glasheldere rivieren. Je hoeft niet gek staan te kijken als je ineens een forel onder je boot door ziet zwemmen of wanneer er een otter naast je uit het water opduikt.

De kick van het wildwaterkajakken

Of het nu je eerste keer in een kajak op wildwater is of dat je al enige kajakervaring hebt, de kick van het wildwaterkajakken zal je keer op keer beleven. Het is spannend en zeker spectaculair wanneer je door een flinke golven passage vaart of behendig tussen de rotsblokken door maneuvreert. Ook geeft het een echte kick wanneer je een bepaalde techniek steeds beter onder de knie weet te krijgen.

Wildwaterkajakken onder professionele begeleiding

In een klein groepje en onder begeleiding van een ervaren instructeur leer je de techniek van het kajakken. Je leert de kajak te besturen en om te gaan met de stroming van een rivier. Ook leer je hoe je zwemmend veilig aan de kant komt mocht je zijn omgeslagen. Met beginnende kajakkers starten we op rustig stromend water zodat je kunt wennen aan de kajak en de stroming. Met de techniek die je leert kun je steeds een stapje verder gaan.

Kies Europagaai

Een cursus wildwaterkajakken bij Europagaai is veel meer dan in een horde een rivier afvaren. Daarvan zijn al te veel aanbieders op de markt. Wij onderscheiden ons al meer dan 40 jaar door kwaliteit, veiligheid en veel individuele aandacht. Op het water varen we met kleine groepjes begeleid door gepassioneerde, deskundige instructeurs.

Onze cursussen zijn ontwikkeld voor volwassenen. Inschrijven kan vanaf 14 jaar of in overleg eventueel jonger. De cursussen worden voortdurend actueel gehouden en verder ontwikkeld. Zo is er op elke cursus een up-to-date draaiboek en rivierbeschrijving. Ook worden onze gediplomeerde instructeurs regelmatig extra getraind en bijgeschoold.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden