½ dag kajaktoertocht

Egmond-kanovakantie

Kajak toertocht Grachten van Alkmaar

Prijs: € 25,- | incl. kajak
Afstand: 10 km
Tijdsduur: 3
 uur
Aanvang: tussen 12:00 en 13:30 uur
Terugkomst: tussen 15:00 en 16:30 uur
Locatie: Noordwest – Nederland

Het verblijf en zelf proviand meenemen

Deze kajak toertocht heeft geen verblijfsoptie. Wie wil blijven overnachten kan zelf iets regelen. Uit eten gaan hangt af van de mogelijkheden die met betrekking tot restaurants vanuit de overheid worden toegestaan. Het is verstandig om zelf proviand en drinken voor onderweg mee te nemen. Op deze tocht kom je terrasjes of eetgelegenheden tegen, maar het is niet zeker of deze geopend zullen zijn.

Het programma

Aankomst & kajak toertocht: Gegevens van de exacte startlocatie ontvang je samen bij de boekingsbevestiging. Voor vertrek krijg je en geplastificeerde kaart met de route. Er gaat geen Europagaai begeleiding mee het water op.

Afhankelijk van het weer en de windrichting kies je in welke richting je start. Nadat de gehuurde materialen zijn uitgedeeld of je eigen spullen zijn afgeladen kun je vertrekken. Onderweg kun je pauzeren en is er tijd voor het verorberen van het proviand dat je zelf hebt meegebracht.

Wat kun je verwachten tijdens deze kajak toertocht?

Niveau 1 t/m 5: Het varen op vlak water is geschikt voor alle niveaus. Je vaart echter in een wildwaterkajak. Deze heeft geen scheg of roertje. Je kunt begrijpen dat een beginner moeite kan hebben om de kajak überhaupt rechtuit te varen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat beginners het rondje niet in zijn geheel afmaken. Zij kunnen er voor kiezen om halverwege de tijd om te keren en via dezelfde weg terug te varen.

Wetsuit: Bij het peddelen in een wildwaterkajak wordt je nat van het opspattende water. Sportieve warme kleding met weinig absorptie volstaat. Een wetsuit huren is dus niet per se noodzakelijk maar kan bij wat frisser weer wel comfortabel zijn.

Inclusief en exclusief

Inclusief: Wildwaterkajak, peddel, zwemvest, spatzeil, waterdichtzakje, routekaart.
Exclusief: Begeleiding, instructie, reis, verblijf, maaltijden en verzekering.

Geef s.v.p. lengtemaat en gewicht door zodat we de juiste kajak voor je kunnen reserveren

Geen kajakreizen gevonden

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden