Sportieve vakantie

Wildwaterkajakken tijdens een sportieve vakantie met Europagaai.

Een sportieve vakantie en jij bepaalt

Een sportieve vakantie met Europagaai het wilde water op. Dit is heel wat anders dan raften en mee stuiteren naar beneden. Spelenderwijs leren onze enthousiaste instructeurs je de fijne kneepjes van het wildwaterkajakken. Vrolijk en ongedwongen dansend op de golven en spelend in de rivier. Geen guide die je naar beneden loodst! Dit keer moet je het zelf doen. Dat is veel leuker en… het smaakt naar meer.

Van beginner tot vergevorderd kajakker

Iedereen kan het leren! Voor wildwaterkajakken zijn souplesse en doorzettingsvermogen belangrijker dan dikke spierballen. Hoewel deze op een later moment wel handig kunnen zijn gaat het in eerste instantie om andere zaken. Beginners leveren over het algemeen één tot twee dagen strijd om de kajak überhaupt rechtuit te kunnen varen. Maar met de juiste instructie heb je de basistechniek die daarvoor nodig is daarna volledig onder de knie. Dan kan het feest beginnen en leer je slim gebruik te maken van de stromingen op de rivier. Wildwaterkajakkers zijn over het algemeen slim lui en gebruiken de kracht van het water als dat mogelijk is.

Gevorderde kajakkers weten dit als geen ander. Zij hebben echter ook al ervaren dat voor deze sport een goede mentale training misschien net zo belangrijk is. Natuurlijk zijn onze instructeurs ook hiervoor opgeleid. Zij brengen je graag op vertrouwde wijze naar de grenzen van je kunnen. Uiteraard moet een sportieve vakantie nog wel leuk voor je blijven. Of je jouw grenzen wilt verleggen bepaal je helemaal zelf. Misschien wil je het juist wat rustiger aan doen. Niets moet en alles kan, zolang het gewenst en verantwoord is!

Goed georganiseerd sportieve vakantie

De reis en het verblijf kun je zelf regelen. Europagaai kan wel bemiddelen bij het zoeken van een carpoolplek of een andere wijze van samen reizen. Ons basiskamp is meestal op een camping. Je kunt hierbij aansluiten of zelf in de nabije omgeving een accommodatie zoeken. Veelal is er op ons basiskamp ook een kampement gesitueerd, bestaande uit een met tafels en banken ingerichte groepstent en complete keukenuitrusting. Dit alles is geheel vrijblijvend, gratis en voor gezamenlijk gebruik. Per dag kun je bepalen of je mee doet. Gezellig met de instructeurs kokkerellen en eten en ’s avonds nog wat na kletsen. Een knetterend bivakvuurtje maakt de intense beleving van jouw sportieve vakantie compleet.

Het complete overzicht van onze wildwaterkajakcursussen vind je op deze pagina van onze website. Twijfel je of een cursus wel bij jou past? Europagaai wil je graag advies geven. Zie hier het contactformulier.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden