Werken, stage en solliciteren

Solliciteren bij Europagaai en werken als kajak- & kanoinstructeur

Werken bij Europagaai is heel veel meer dan een hobby! Voor veel mensen lijkt een baan als wildwaterinstructeur erg aantrekkelijk om naar te solliciteren. Dat is ook zo.

Lekker veel reizen, sporten en met gezellige mensen omgaan. Goede sociale vaardigheden zijn voor Europagaai instructeurs een vereiste, maar er wordt nog veel meer van je verlangd. Bijvoorbeeld lesgeven bij brandingvaren en andere activiteiten, lekker kokkerellen, helpen bij onderhoudswerk aan materialen, assisteren bij promotieactiviteiten, organisatie rond het basiskamp, volgen van bijscholingen en EHBO, geldig houden van diploma’s enzovoorts, enzovoorts…

Ben je slechts een paar weken en maar voor een paar jaar beschikbaar? In dat geval kun je beter inschrijven voor een of meerdere cursussen. Werken bij Europagaai vereist veel meer dan alleen een paar weekjes meevaren.

Stage & solliciteren stagiaires

Beschikbare stageplaatsen – Het is van groot belang dat een stagiaire een sterk sociaal vermogen heeft, gemakkelijk met mensen kan omgaan, punctueel is en in het Europagaai-team past. Wij hebben jaarlijks maar enkele stageplaatsen beschikbaar. Stagiaires die alleen hun stage-uren bij ons willen volmaken hoeven dan ook niet te solliciteren. Over het algemeen hebben stagiaires kajakniveau 1, 2 of 3. In dat geval is het verstandiger om eerst eens een cursus bij ons te boeken.

Afspraken met sportopleidingen

Soms maken wij afspraken met sportopleidingen. Dit betreft dan stagiaires die alleen hun stage-uren willen invullen maar niet de intentie hebben om bij ons willen gaan werken. Zij krijgen dan de mogelijkheid de mogelijkheid om tegen een gereduceerde betaling stage bij ons te lopen. Overleg dit voor je gaat solliciteren eerst met de docenten van je sportopleiding.

Kayak Level

Solliciteren

Wildwaterkajakken is een zeer specifieke sport en er bestaat geen opleiding die aan onze eisen voldoet. Daarom vinden wij het belangrijk om onze instructeurs zelf op te leiden en te diplomeren. Dit gaat via het opleiding en diplomeringsysteem van Kayak Level. Een nieuwe medewerker of stagiaire aannemen is voor ons alleen interessant als deze persoon ná de stageperiode en interen opleiding tijd heeft om voor langere duur voor ons te werken. Hierbij moet je flexibel en ruim inzetbaar zijn. Naast het kajakken moet je ook bereid zijn om andere activiteiten te begeleiden en algemene werkzaamheden te verrichten.

Stagiaires die bij ons met 100% inzet aan de slag gaan kunnen rekenen op een goede stageplek en een interne opleiding tot professioneel gediplomeerd kajakinstructeur.

Diploma’s behalen

Wie al een wildwaterinstructeur diploma heeft en bij Europagaai solliciteer, begint toch als stagiaire. Voor wildwaterkajakken is het instructeursniveau van buitensportopleidingen namelijk ontoereikend. Om een veilige en leerzame cursus te kunnen bieden is meer nodig. Blijken jouw kwaliteiten wel voldoende te zijn, dan kun je in een rap tempo doorgroeien tot een volwaardig Europagaai-instructeur. Heb je wat meer tijd nodig dan is dat geen enkel probleem. Als een goede motivatie jouw drijfveer is hebben wij altijd plek!

Werken op mooie plekken maar ook…

Spanje, Franse Alpen, Slovenië en nog meer schitterende vakantiebestemmingen staan in het programma van Europagaai. Maar je kunt ook ingedeeld worden in het fraaie Nederland, België of de Eifel. Een goede instructeur heeft overal plezier in. Het geeft je voldoening als je een ander iets kan leren, een fijne cursus kan bezorgen en behulpzaam kan zijn.

Wil je voor jezelf lekker kajakken dan moet je geen instructie gaan geven. Je kunt dan beter een cursus boeken of met vrienden op pad gaan.
 Alleen personen die volgens de Europagaai normen voldoende kennis en vaardigheden hebben kunnen als instructeur, stagiaire of zogenoemde visser daadwerkelijk op wildwaterlocaties werken of assisteren. Voordat je zover bent zul je meestal nog veel peddeluren moeten maken. Dit kun je met de andere instructeurs zelf doen of bij de interen opleiding en begeleiding op zee. 

De werkzaamheden zijn seizoen gebonden (voorjaar, najaar en zomer). Wij kunnen je geen fulltime baan aanbieden. Naast werken voor Europagaai zul je bereid moeten zijn om zeer veel vrije tijd op te offeren voor bijscholingen en trainingen. Om als Europagaai buitensportinstructeur daadwerkelijk een wildwaterexpert te blijven zijn bijscholingen en trainingen van belang! Als professionele instructeur moet je dus veel tijd in enigenvaardigheid, opleidingen en trainingen stoppen. Je moet flexibel inzetbaar zijn. Uiteraard ben je het grootste deel van de zomer beschikbaar, zodat je (als er voldoende boekingen zijn) ingedeeld kan worden. Ook in het voorjaar, najaar en in de winter draag je een steentje bij.

Hoe kun je solliciteren

Stuur een sollicitatiebrief met:

 • je gegevens
 • opleidingen
 • diploma´s
 • arbeidsverleden
 • kajakervaring
 • instructeurs ervaring
 • omschrijf je motivatie waarom je bij Europagaai wil komen werken, wat je hiervan verwacht en waarom je veel vrije tijd onbetaald aan wildwaterkajakken, brandingkajakken, opleidingen en bijscholingen wilt besteden

Het vervolg van de sollicitatie procedure is een gesprek, kennismaking met de andere instructeurs en het vaststellen van je niveau. Hierna kan er een stageovereenkomst plaats vinden. Voordat er opleidingskosten voor jou worden gemaakt hanteren wij een proefperiode die afhankelijk van de situatie 3 tot 12 maanden kan duren. Na deze proefperiode biedt Europagaai je een overeenkomst aan en kun je gebruikmaken van de aflossingsregeling voor opleidingen en bijscholingen.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden