Verzekering

Een reisverzekering is verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aangeraden.
Met uitzondering van de Benelux en Duitsland is het hebben een passende reisverzekering verplicht.

Direct een verzekering afsluiten?

Kijk hier voor een reisverzekering en/of annuleringsverzekering


Schade/annulering melden


Reisverzekering en annuleringsverzekering voor Nederland

Afsluiten van een verzekering? Zowel een reis- als annuleringsverzekering regel je via deze pagina van onze website. Dan ga je goed voorbereid op vakantie.

Alle Europagaai kajakvakanties, activiteiten en cursussen zijn standaard meeverzekerd. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Behalve als je ook een kajak mee wil verzekeren. Dan moet de clausule sportuitrusting worden meeverzekerd.

Let op! Kies je voor reisverzekering bij een andere verzekeringmaatschappij. Dan moet deelname aan wildwaterkajakken en brandingkajakken vaak apart worden meeverzekerd. Het is raadzaam dit te controleren.

Termen die verzekeringsmaatschappijen m.b.t. sporten en activiteiten met een verhoogd risico gebruiken lopen uiteen. Voorbeelden zijn:

 • Bijzondere sporten
 • Adventure & Survivalverzekering
 • Uitdagende sporten
 • Winter(sport)
 • Risicosporten

Reisverzekering en annuleringsverzekering voor België

Ook Belgische Europagaai deelnemers kunnen zich via de Europeesche verzekeren.

BELANGRIJK
In België geldt een andere wetgeving ten aanzien van zorgverzekeringen. In tegenstelling tot de Nederlandse zorgverzekering is een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking niet vanzelfsprekend.

Heeft een Belgische deelnemer geen buitenlanddekking dekking in zijn/haar zorgverzekering, dan is de dekking geneeskundige kosten ook bij de Europeesche reisverzekering niet van kracht.

Wanneer is een reisverzekering verplicht?

Uitgezonderd de Benelux en Duitsland is bij Europagaai activiteiten zoals: wildwatervakanties, en kajakcursussen, een passende reisverzekering verplicht.

Ook raden wij uitdrukkelijk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Kies je hierbij voor een allrisk annuleringsverzekering dan dekt de verzekering bij een geldige redenen 100% van de schade. Voer jezelf willekeurig een andere reden op, dan wordt 75% van de schade vergoed. 

Reisverzekering groepen vanaf 10 personen

Voor alle sporten en activiteiten met een verhoogd risico zoals: wildwaterkajakken, brandingkajakken, raften, golfsurfen en mountainbiken is het verplicht dat je een reisverzekering hebt afgesloten waarin het verhoogde risico is gedekt is. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringmaatschappij waar je een verzekering afgesloten hebt of wilt gaan afsluiten. 

Annuleringsverzekering groepen vanaf 10 personen

Als de hele groep wil annuleren, bestaat de mogelijkheid om een groepsannuleringsverzekering te sluiten. Bij een groepsannulering zijn uitsluitend de volgende risico’s verzekerd:- ernstige ziekte, ongeval of overlijden van één van de leden van de groep – uitval van de accommodatie- faillissement van de groep. Er is alleen dekking als één van deze gebeurtenissen plaatsvindt binnen 2 maanden voor vertrek.

Let op: familieomstandigheden en andere redenen om te annuleren zijn dus niet gedekt op de groepsannuleringsverzekering.  Het is daarom vaak raadzaam om de groepsannuleringsverzekering af te sluiten in combinatie met een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering.

Als je deze verzekering wil afsluiten kun je contact op te nemen met onze afdeling Acceptatie op tel. 020-6515253. Bij een groepsannuleringsverzekering bepaalt het aantal personen de hoogte van de premie:

 • 10 t/m 20 personen: 3,5% van de reissom
 • 21 t/m 40 personen: 4,5% van de reissom
 • 41 t/m 60 personen: 5,0% van de reissom
 • 61 t/m 80 personen: 5,5% van de reissom
 • 81 t/m 100 personen: 6,0% van de reissom

Europagaai boekingsvoorwaarden

Lees hier de boekingsvoorwaarden van Europagaai.

Europagaai op Instagram

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Aanmelden