Verhuur wildwaterkajaks

Ga je een wildwaterkajak huren, dan zorgt Europagaai ervoor dat deze zoveel mogelijk aansluit bij de cursus die je boekt, je niveau, je lengte en je gewicht. Heb je al vaker in een kajak gezeten en een eigen voorkeur, of wil je eens een ander model kajak proberen? Bij het online inschrijven kun je tegen een geringe meerprijs voor de optie keuzekajak kiezen en je voorkeur aan ons doorgeven.

Kajak huren

Hieronder vindt je een lijst met de verschillende modellen waar uit je kunt kiezen. Van sommige modellen heeft Europagaai er maar enkele, wat betekend dat tijdig reserveren meer kans geeft op jouw favoriete kajak want op is op.


Junior kajaks & kids kajak huren

Dagger – Dynamo 7.0 Pro | Kids kajak

Dit is een geweldige wildwaterkajak die speciaal ontwikkeld is voor kinderen in de gewichtsklasse 30 tot 60 kg. De kajak heeft een luxe stoeltje, zit comfortabel en is snel en wendbaar. Dit is een perfecte kajak voor kinderen met enige kajakervaring.

Een kajak huren voor kinderen? Bij Europagaai kan dat. Dit is de Dagger Dynamo. Een perfecte kajak voor kinderen.
Een kids kajak huren? Bij Europagaai kan dat. Dit is de Dagger Dynamo. Een perfecte kinderkajak.

Dagger – Axiom  6.9 Pro | Kids kajak

Deze riverrunner is speciaal ontwikkeld voor kids in de gewichtsklasse 25 tot 60 kg. De kajak is wat langer dan andere kinderbootjes. Het voordeel hiervan is dat kinderen er snelheid mee kunnen maken. Ook is de kajak zo ontwikkeld dat je er makkelijk mee rechtuit kunt varen.

Een kinder kajak huren kan bij Europagaai.

Small & medium kajak huren

Prijon – Fly | Small & medium kajak

De Fly is geschikt voor mensen met een wat kleiner of tenger postuur. Ook voor kinderen in de gewichtsklasse 40 tot 80 kg is de kajak perfect. Deze kajak is bij sommige kajakkers ook erg geliefd als speelboot. Wanneer je de techniek beheerst kun je met deze kajak prima surfen en ondersnijden. De Fly is wendbaar en snel.

Dagger – Mamba 7.6 | Small & medium kajak

De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 maar in 2013 is het model aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 7.6 is geschikt voor de gewichtsklasse 54-77 kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om de kajak op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te varen. Lees hier de uitgebreide review over de Mamba.

Zet – Veloc | Small & medium kajak

De Veloc is een stabiele boot en makkelijk onder controle te houden op pittig wild water. Hij is snel en vaart makkelijk door golven en walsen. Het is een fijne kajak voor zowel technisch als volume water. Deze kajak is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-85 kg. Lees hier de uitgebreide review over de Veloc.

Jackson – Villian S | Small & medium kajak

De Villian is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-82 kg. De kajak is stabiel, snel en comfortabel. Hij is makkelijk onder controle te houden en te draaien.

Pyranha – Burn S | Small & medium kajak

De Burn S (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 45-70 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.

Exo – XT 260 River | Small & medium kajak

Dit Italiaans product heeft verrassend goede vaareigenschappen maar ook luxe, degelijk en fraai van vormgeving en outfit. De kajak is geschikt voor peddelaars met een gewicht van 50 tot 85 kg.

Waka – Tutea | Small & medium kajak

Een Nieuw-Zeelands kajak merk met prima vaareigenschappen en comfortabele outfit. Geschikt voor kajakkers tussen de 50 en 85 kg.


Large kajak huren

Dagger – Mamba 8.1 | Large kajak

De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 en is in 2013 aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 8.1 is geschikt voor de gewichtsklasse 68-100kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te kunnen varen. Lees hier een review over de Mamba.

Dagger – CFS | Large kajak

De CFS is één van Daggers eerste onverwoestbare creek-bootjes. Simpel, sterk, wendbaar en degelijk. Een prima kajak voor mensen van 65 tot 100 kg die zonder problemen flink willen raggen.

Spade – Ace | Large kajak

De Ace van Spade is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-100 kg. Het is een behoorlijk snelle kajak, zowel op vlakke stukken als wilde stukken rivier. Hij is goed onder controle te houden en stabiel. Het is een fijne boot zonder verrassingen.

Een Spade kajak huren kan bij Europagaai. Het is een fijne boot zonder verrassingen.

Pyranha – Burn M | Large kajak

De Burn M (model 2008) is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 55-100 kg. Het is een comfortabele kajak met strakke randen aan de onder-/zijkant wat je kan helpen om een keerwater strak in en uit te varen.

Jackson – Karma L | Large kajak

Een snelle wildwaterboot van Jackson en erg geliefd bij de iets meer gevorderde kajakker. De boot is geschikt voor kajakkers met een gewicht van 70 tot 100 kg.

Eskimo – Salto | Large kajak

De Eskimo Salto staat bekend als zeer goede leskajak voor zowel beginners als kajakkers die iets meer ervaring hebben. De kajak heeft uitstekende vaareigenschappen en is stabiel maar toch ook wendbaar. Ideaal voor mensen met een gewicht van 60 tot 95 kg.

Prijon – Chopper | Large kajak

Ietwat gedateerde meer zeer veelzijdige lesboot voor kajakkers van 70 tot 100 kg. Vaart zeer snel en is door de ronde bodemvorm vergevingsgezind in de stroming.

Prijon – Compressor | Large kajak

Dit eerste model Creeker van Prion dateerd uit 2003. De vaareigenschappen van deze kajak heeft qua gewicht van de peddelaar een vrij groot variabel. Namelijk 50 tot 115 kg. Met het uitnemen van de heupschuimblokken heeft deze kajak een zeer breed zitcomfort.


Extra large kajak huren

Dagger – Mamba 8.6 | Extra large kajak

De Mamba van Dagger bestaat sinds 2005 en is in 2013 aangepast. De kajak heeft meer lengte en volume gekregen. Het model 8.6 is geschikt voor de gewichtsklasse 79-118kg. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen. Een beetje opkanten is al genoeg om hem op zijn kant te krijgen en zo strak een keer water in en uit te kunnen varen. Lees hier een review over de Mamba.

De Dagger Mamba kajak huren kan bij Europagaai. Op het water is de kajak snel en makkelijk te sturen.

Zet – Director | Extra large kajak

Deze robuuste comfortabele kajak is vooral een uitkomst voor langere kajakkers met een gewicht tussen de 80 en 120 kg. Hij is stabiel, snel en wendbaar. Voor een grote kajak is de Director behoorlijk licht. Hij vaart goed door walsen heen en is makkelijk op te kanten om zo keer waters mooi in en uit te kunnen varen. 

Zet – Raptor | Extra large kajak

De Raptor is een comfortabel wildwaterkajak geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 65-120 kg. De kajak is snel en stabiel en zowel geschikt voor volume als technisch wildwater.

Jackson – Super Hero | Extra large kajak

De Super Hero is een boot met volume en is geschikt voor kajakkers in de gewichtsklasse 70-130 kg. Het is een relatief korte boot met veel volume boven op en aan de zijkant. Dit maakt dat hij stabiel is en snel draait.


Sit-on-top kajak huren

RTM – Loko | Sit-on-top kajak

Absoluut het meest ultieme surfmonster voor mensen van 40 tot 100 kg die nog niet kunnen eskimoteren maar toch met volle teugen willen genieten van het brandingvaren in de golven op zee. Eenh sit on top heeft geen spatzijltje en sla je om dan klim je er gewoon weer op.

RTM – Scooter | Sit-on-top kajak

De Scooter is het grote broertje van de Loko en voor mensen die wat groter of zwaarder zijn (boven de 190 cm en/of 95 kg) biedt de Scooter meer comfort en een beter drijvermogen. De surfkwaliteit van de Scooter is echter gelijk an die van de Loko.

Brandingkajak huren

Bekijk hier het overzicht van onze brandingkajaks

Gevorderde kajakkers die goed kunnen eskimoteren gebruiken bij brandingkajakken overwegend freestylbootjes. Een goede pasvorm bij een freestylebootje is essentieel. Je trekt deze als het ware met een schoenlepel aan. Gevorderede kajakkers brengen dan ook meestal een egein freestylebootje mee. Hoewel Europagaai de pasvorm niet kan garanderen, zijn er voor de verhuur wel een aantal freestylekajaks of semi freestylekajaks beschikbaar.

Heb je vragen over een van de kajaks, neem dan gerust contact met ons op.

Europagaai op Instagram

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Aanmelden